Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата
Уважаеми посетители!
Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти на Beholder - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите партньори се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


EPG / JTV справочник - програми на ефирни и кабелни телевизии
Aрхив на публикации » » »


Няколко встъпителни думи за българската редакция на раздела:

 

Хронологията в развитието на компанията Beholder, базирана на публикации в сайта на производителя и в медиите предоставя интересна фактология и безспорни доказателства за израстването и тежестта на същия в пазарния сегмент. От тази информация може да бъде добита представа за основните причини, които отреждат на Beholder водещи позиции в силно конкурентен многомилионен пазар:
- пуснати модели по серии, респ. отзиви и награди в медиите;
- поетапно разширяване на възможностите чрез непрестанно подобряване на хардуер, софтуер, система от плъгини;
- честота на обновяване и поддръжка на програмното осигуряване, в т.ч. своевременно съответствие с новостите на операционната система Windows (от древния „98” до най-новите версии)
- и други фактори...

Без да се омаловажава степента на важност на историческото развитие на всяка една компания смятаме, че за българските потребители ще бъде по-полезна информация в съответствие с отделните интереси, поради което хронологичвият принцип в тази страница е на втори план. Информацията е групирана по тeтематично съдържание, например:

 • в помощ при избор на желан продукт - тестове, отзиви и препоръки в медиите;
 • описания и помощна информация за софтуер и допълнителни възможности (плъгини);
 • ревюта на хардуер (чипсети, ВЧ блокове, интерфейс, архитектура...), и т.н.

В съответствие с горното, с цел да се избегне дублиране и претрупване на съдържанието на сайта, следващата по-долу информация постепенно се групира по тематичен принцип при запазване на хронологичен ред, както следва:

В стремежа ни да бъдем колкото се може по-полезни за посетителите на нашия сайт сме положили усилия да направим пълноценен превод на основни материали на български език. За останалите материали е направен превод на анонсите към съответните материали и са оставени линкове към оригиналните публикации.

В случай, че е необходима помощ по отношение на такива оригинални материали може да се потърси нашето съдействие по всички начини за контакти, посочени в раздел «Продажби»

 

 

 

Beholder поглежда към нови пазарни сегменти:
«07.09.2013» Много се е изписало и се пише за Beholder...:) Страничката с архив на публикации доста се разрастна и "натежа" при зареждане, поради което се налага малка ПРОМЯНА - преместваме архивните материали за производствените направления «PC таблети Behold BeTAB» и мултимедиен плейър «Behold MP Ventus» в отделна страница / раздели:

«01.12.2011» Beholder насочва поглед към нов пазарен сегмент - Мултимедийни плейъри: първи модел HD-плейър Behold MP Ventus

«23.01.2012» Beholder отваря очи към следващ пазарен сегмент: PC таблети Beholder Behold BeTAB

 

 

ТВ тунери Beholder: работа средата на различни операционни системи

«20.10.2009» Особености при работа на ТВ-тунери Beholder под Windows 7. Обзор на сайт Reviews.ru!


«18.04.2007» Тест на ТВ-тунери Beholder в средата на Windows Vista на сайт HardwarePortal.

"Всички ТВ-тунери Beholder - от първите Behold TV 403 до последните са напълно готови за новите операционни системи - както 32-битови, така и 64-битови. Така че, почитателите на марката могат смело да преминават към по-нови версии на операционните системи..."


«13.04.2007» Статия "ТВ-тунери Beholder: Особености на работа под Windows Vista" на сайт Reviews.ru

"За пореден път Beholder демонстрира нестандартен подход за реализация на нови механизми, с които се обезпечава пълна съвместимост с всички възможности на новата операционна система. Освен това не може да не радва добавянето на нови инструменти и функции, с които значително се разширяват възможностите както на «програмните», така и на «хардуерните» тунери."


«07.02.2007» Тестване на работата на ТВ-тунери BeholdTV M6 и BeholdTV M6 Extra в системи Microsoft Windows MCE и Vista на сайт Reviews.ru

"В резултат е логичен въпросът: защо да се правят компромиси, когато става дума за качество и функционалност? Използваната в тунери M6 не съвсем привична архитектура се оказа повече от грамотна и балансирана, като предлага уникален набор от възможности, които досега не са срещани в нето един тунер с хардуерен енкодер при съхраняване на еталонно високо качество на картина и звук и обезпечаване на най-коректна работа с Media Center."

 

Хронология на производствената листа - ТВ тунери Beholder

NEW! «26.08.2014» Behold TV Cruise - нов модел тунер с USB интерфейс и поддръжка на аналогова ефирна и кабелна телевизия, цифрова телевизия по стандарти DVB-T2 &, DVB-T, кабелна цифрова телевизия по стандарт DVB-C, ефирно цифрово и FМ стерео радио, външни А / V входове... и още възможности в средата на ПО Behold TV...


NEW! «15.11.2013» «BeholdTV T8» - нов модел хибриден ТВ тунер с PCI-E интерфейс / нископрофилна архитектура: поддръжка на аналогова ефирна и кабелна телевизия, цифрова ефирна телевизия DVB-T & DVB-T2, кабелна цифрова телевизия по стандарт DVB-C, ефирно цифрово и FМ стерео радио, външни А /V входове... и още възможности в средата на ПО Behold TV...

NEW! «31.07.2013» «BeholdTV T7» - нов модел хибриден ТВ тунер с PCI интерфейс / нископрофилна архитектура: поддръжка на аналогова ефирна и кабелна телевизия, цифрова ефирна телевизия DVB-T & DVB-T2, кабелна цифрова телевизия по стандарт DVB-C, ефирно цифрово и FМ стерео радио, външни А / V входове... и още възможности в средата на ПО Behold TV...


«12.01.2011» Три нови модела ТВ-тунери:

Behold TV Wander Lite и Behold TV Voyage Lite с USB-интерфейс

и нов модел хибриден тунер с РСІ-интерфейс: Behold TV H75.


«01.11.2010» Нови модели ТВ-тунери с РСІ-Е интерфейс - Behold TV H85 и Behold TV A85.

«11.08.2010» Behold TV A7 - Нов модел TV/FM-тунер с РСІ-интерфейс.

«26.07.2010» Behold TV 503 FM - Нов "бюджетен" модел TV/FM-тунер с РСІ-интерфейс.

«24.06.2010» Нов модел автономен TV-тунер Behold TV Theme.

«21.06.2010» Нов модел телевизионен тунер с интерфейс PCI Behold TV 501

«26.04.2010» Два нови модела тунери с интерфейс PCI-Е: Behold TV H8 и Behold TV A8.

«01.04.2010» Нов модел хибриден тунер с PCI-интерфейс: Behold TV H7


«04.08.2009» Два нови модела тунери с интерфейс USB - BeholdTV Wander и BeholdTV Voyage.

«23.06.2009» Видео обзор на ТВ-тунер Behold TV SOLO II в youtube.com.

«10.02.2009» Нов, уникален по множество характеристики и възможности модел тунер Behold TV X7. Най-голям интерес предизвикват две хардуерени решения, на които следва да се обърне особено внимание.


«26.05.2008» Нов модел автономен ТВ-тунер: Behold TV INTRO

«14.05.2008» «Архив» PCI тунер с хардуерен енкодер: «Behold TV M63»


«14.11.2007» «Архив» Първи хибриден ТВ-тунер «Behold TV H6» DVB-T / аналогова телевизия / FM радио.

«01.03.2007» «Архив» Първи Set Top Box ТВ-тунер: «BeholdTV SOLO»


«22.12.2006» Aвтономен TV/FM-тунер Behold TV SOLO.

«18.12.2006» «Архив» PCI ТВ-тунери Beholder с хардуерен MPEG-2 енкодер – «Behold TV M6» и «Behold TV M6 Extra»

«27.11.2006» Предстои попълнение на тунери Beholder с два нови модела с хардуерен MPEG-2 енкодер – «Behold TV M6» и «Behold TV M6 Extra»

«21.09.2006» Три нови модела ТВ-тунери Beholder: «BeholdTV 505FM», «507FM» и «509FM».

«15.09.2006» Четири нови модела ТВ-тунери Beholder: 607FM, 607RDS, 609FM и 609RDS.

Моделите поддържат фирмена технология ARPC (Advanced Remote & Power Control), която позволява:

- Да се използват и други пултове за ДУ по стандарт NEC;

- Да се включва компютър по вътрешен таймер;

- Да се включва компютър от пулта за ДУ;

- Да се включва компютър по шина PCI при поддръжка на PME от дънната платка;

- Да се включва компютър като емулация на натискане на бутона за включване при системи, които не поддържат PME;

- Да се в обновява микропрограмния код на блок ARPC.

«20.03.2006» «Архив» Нов модел ТВ-тунер – «BeholdTV 505RDS»


«01.12.2005» «Архив» Нов модел PCI-тунер «Behold TV 507 RDS» с декодиране на RDS!

«04.10.2005» Предстои пускане на нов модел PCI-тунер с доста рядко срещана за този клас устройства функция за декодиране на RDS.

Поддержка RDS

«05.09.2005» «Архив» Нов ТВ-тунер за ноутбук с PCMCIA интерфейс «Behold TV Columbus»

«07.02.2005» «Архив» Четири нови тунера – «Behold TV 403», «BeholdTV 405 FM», «BeholdTV 407 FM» и «BeholdTV 409 FM»

«24.01.2005» Предстои представяне на нова серия PCI-тунери. Попълнението е от тунери на базата на ВЧ-блокове от трето поколение (MK3). Връх на новата серия е топ-модел, построен на базата на чипсет Philips SAA7135HL, благодарение на което тунерът има допълнителни възможности за управление, цифровизация и обработка на звук. Цял ред нови технически решения, използвани при проектирането на новите тунери позволяват да се достигне най-добро качество на изображение и звук. В комплекта на тунерите влиза най-съвършено за момента програмно осигуряване, с което най-пълно се реализират всички възможности на чипсетите Philips. Приложението Behold TV позволява да се използва както при гледане на видео, така и при слушане на радио режим «Таймшифт», да се активира запис по разписание, да се извежда компютърът от състояние «Hibernate», да се работи с бази данни за телевизионни програми и много други възможности. Обработката на изображение при гледане и запис на видео се извършва с помощта на отделни вградени модули – плъгини. Това позволява тунерите да бъдат обогатени с нови, нетипични функции,  например да се изгради несложна но пълноценна система за видеонаблюдение. Благодарение на разработения от програмистите на Beholder пакет програмни средства, всеки желаещ ще може да вземе участие в разширяването на функционалността на програмното осигуряване чрез написване на свой плъгин за тунери Behold TV.


«21 май 2004» «Архив» Beholder излиза на пазара на ТВ тунери: първи два модела «BeholdTV 401» и «BeholdTV 403FM»

 

Плъгини за ТВ тунери Beholder

Забележка: В следващите редове се проследява хронологично системата от плъгини за ТВ тунери Beholder, групирана по видове плъгини. Последно обновени версии могат да бъдат свалени от раздел
В отделни раздели са изнесени
Обща информация за плъгини в Behold TV
Интегриране, включване и основни действия с плъгини в Behold TV


«20.08.2014» Нова версия на плъгин BPP_ChromaOffset с повишена функционалност.


«19.07.2011» Публикуван е официален плъгин за поддръжка на тунери Beholder в програмата WinLIRC . Плъгинът е достъпен за сваляне от тук.


Плъгини за ДЕинтерлейсинг


На отделна страница е изнесена информация за
Интерлейсно / прогресивно изображение; плъгинии за ДEинтерлейсинг:

«21.07.2009» Публикуван е плъгин «BPD_Smart»
« BPD_Blend2 » - Билинейна филтрация на редове с четно и нечетно поле. Висока скорост на обработка.
« BPD_Blend3 » - Трилинейна филтрация на редове с четно и нечетно поле. Висока скорост на обработка.
« BPD_BClip » - Адаптивно използване на разграничени и неразграничени ("отсечённые, не~") пиксели за нечетни редове. Ниска скорост на обработка.
« BPD_FieldBob » - Обработка на редове на едно поле чрез интерполация на съседни редове на друго поле. Много висока скорост на обработка.
« BPD_Bob » - Обработка на полета по границите на интерлейс по метод Bob. Висока скорост на обработка. Добро качество.
« BPD_Motion » - Избор на текущ или предходен пиксел с по-малък фактор на интерлейс и допълнителна отсечка.


Плъгини за процесинг (подробно описание на български език е изнесено на отделни страници за всеки отделен плъгин)

 

Плъгин «BPP_ChromaOffset» е предназначен за коригиране положението на U- и V- компоненти на телевизионно изображение спрямо Y (яркост). Изместването на U- и V- компоненти позволява да се отстранят незначително изоставане или изпреварване на «цветове» в елементите на изображение, каквото може да се забелязва при някои телевизионни канали.

Плъгин «BPP_LineView» е предназначен за измерване на параметри на произволен видим ред на телевизионен кадър. Плъгинът позволява измерване на съотношение сигнал/шум във всеки участък от ТВ-ред, както и да се прегледа спектър и нива на разпределения за всяка отделно взета RGB/YUV компонента на телевизионен сигнал.

Плъгин «BPP_OSDClock» позволява да се извеждат върху изображение на екран дата, време, ден от седмицата, име на месец и др. в различни формати при гледане и запис на видео.

«BPP_Border» - Запълване на рамка по границите на кадър с еднороден цвят.

«BPP_Denoise» - Премахване на шум.

«BPP_Sharpn» - Увеличаване остротата на изображение.

«BPP_Inverse» - Преобразуване на изображение в негатив (пълно инвертиране на всички цветове), огледално обръщане на кадър в хоризонтална и във вертикална посока.


«17.03.2009» Публикуван е плъгин «BPP_MCDenoise»

«20.01.2009» Обзор на новия плъгин от Beholder „бягащ ред” - «BPP_CrawlLine» в сайт Hwp.ru:
"Несериозна статия за сериозния плъгин от Beholder, с който произволен ТВ-канал може да бъде превърнат в информационен, като се добави бягащ ред с новини от RSS ленти... По този начин всеки собственик на ТВ тунер Beholder може да има свой собствен, безплатен и уникален информационен „пул” без повторения, на произволен канал!"

«15.01.2009» „Новите възможности на ТВ тунери Beholder” - обзор на плъгин бягащ ред на сайт Reviews.ru:
"За системата от плъгини на Beholder, която позволява да се реализират множество полезни и приятни възможности е ставало дума многократно... За новия плъгин се заговори отдавна. Първоначалните предположения гравитираха около функции за създаване на рекламно-информационни блокове за излъчване в IP-мрежа. За да бъде по-интересен за по-широк кръг потребители, разработчиците не са се ограничили с банално извеждане на текстови редове, а са реализирали механизъм за работа с RSS ленти, което отваря практически безгранични възможности за създаване на информационно съдържание в телевизионно излъчване."

«16.12.2008» Публикуван е плъгин «BPP_CrawlLine», предназначен за извеждане на „бягащ ред” на екран.


«01.09.2008» Публикуван е плъгин «BPP_UVDenoise», който e предназначен за премахване на импулсни смущения, които възникват в UV-канали за цветност на телевизионно изображение.


«30.05.2008» Обзорна статия за плъгини в Behold TV на страниците на сайт F1CD:
"Съвременното програмно осигуряване трябва да бъде не само функционално, но и колкото може по-гъвкаво и удобно. Отделните компании се опитват да постигнат подобно качество по свои начини. В този материал се разглежда много любопитна особеност на пакета с приложения Behold TV (фирмено ПО за тунери на компанията Beholder) – система от плъгини, благодарение на които базовата функционалност на софтуера се увеличава буквално няколко пъти."


«15.04.2008» Публикуван е плъгин «BPP_Scaler», предназначен за мащабиране и позициониране на кадър при запис.


«1 април 2008» Публикуван е плъгин «BPP_Placebo», предназначен за абсолютно подобряване качеството на изображение и звук.


«28.01.2008» Публикуван е плъгин «BPP_Informer», предназначен за зареждане от мрежата и извеждане на екран на т.н. “информери” -  неголями, редовно обновявани графични файлове, които съдържат избрана полезна информация (прогноза за времето, валутни курсове, борсови индекси, различни анонси, новини и пр.).

«21.12.2007» Обновяване на плъгини «BPP_Gamma» и «BPP_BTVGuard» (вж. по-долу подробно описание на плъгините).


«27.11.2007» Публикуван е плъгин Streamreader, с който може да се осъществява сателитна интернет-връзка чрез програми SkyNet и Manna. Версия 1.1 поддържа фирмената технология DUAI, която позволява да се избира вход за осъществява "интернет-прихващане". (плъгинът е достъпен за сваляне от раздел «Downloads»/«Други»)


«18.09.2007» Публикуван е плъгин «BPP_LogoKiller», който позволява да се скрива или да се направи по-незабележим на екрана всякакъв логотип (лого) в произволен телевизионен канал.


«03.07.2007» Статия на сайт HardwarePortal: "Подарък - нови плъгини за третата годишнина на Beholder".


«26.06.2007» На сайт Reviews.ru е публикувана обзорна статия "Beholder: Историята продължава…", посветена на дейността на компанията Beholder, характерните особености на нейната продукция и вероятни тенденции в бъдещото развитие (вкл. преглед на плъгини и фирмени технологии)


«26.06.2007» Публикуван е плъгин «BPP_LogoExtractor», който е предназначен за отделяне и съхранение на статични елементи на видеоизображение, логотипи на канали и пр. Получени по този начин логотипи в последствие могат да се използват съвместно с плъгин BPP_LogoDetector (вж. по-долу).


«06.06.2007» Обновяване на плъгини «BPP_MyLogo» и «BPP_OSDClock»


«23.05.2007» Публикуван е плъгин «BPP_MyLogo», предназначен за наслагване, подмяна или вграждане на произволно избрано (или собствено) лого върху видеоред при програмен запис във файл или при излъчване на видео в мрежа.


«26.04.2007» Публикуван е плъгин «BPP_Aspect», който позволява да се съхраняват зададени пропорции на изображение в кадър (в 5 основни режима на работа), независимо от размерите на видеопрозорец или формат на екрана на монитора (на пълен екран). Този плъгин е особено полезен най-вече за притежатели на широкоформатни монитори със съотношения на страните 16:9 и 16:10.


«» Обновяване на плъгин «BPP_AMPPlugin» до версия 2.0.


«28.12.2006» Публикуван е плъгин «BPP_AdvDenoise», предназначен за независимо потискане на шум в Y, U, V или R, G, B канали на изображение.


«14.12.2006» Статия "Реализация на режим «PIP» в тунери Beholder" на сайт Reviews.ru!
"…Интересно e колко нараства натоварването на процесора и драйвера по време на използване на режим PIP? Плъгинът натоварва процесора примерно с 5%, докато натоварването на драйвера може да варира от 3~5 до 20% и зависи най-вече от това, как е написан драйверът. При използване на тунери два тунера Beholder се  наблюдава минимално натоварване (около 10%). При използване на втори тунер с чипсет Conexant натоварването нараства повече от два пъти, което не е  учудващо."

«24.11.2006» Тестване на работа на два тунера Beholder в режим «PIP» на сайт HardwarePortal!
"…функция "кадър в кадъра" беше очаквана отдавна и най-накрая се появи в относително достъпен вариант, особено за тези, които вече имат един повече ТВ-тунери Beholder. При целодневна работа с два ТВ-тунера Beholder изводите са, че това е много интересна функция."

«17.11.2006» Публикуван е плъгин «BPP_PiP», който позволява при наличие на втори (или няколко) тунер(а) в системата да се организира режим на работа „кадър в кадъра” едновременно с две или повече устройства.


«26.02.2006» Публикуван е плъгин за програма Radiator FM.
«22.02.2006» Публикуван е плъгин за програма Girder.
«20.02.2006» Версия 1.3 на плъгин за програма SlyControl:

Обезпечена е поддръжката на всички налични и бъдещи модели тунери, версии на ПО и драйвери.


«10.04.2009» Обновяване на плъгин «BPP_Anaglyph» - Добавени са елементи за настройки на цветова корекция на анаглифното изображение.

«15.03.2006» Статия "Обемна телевизия с ТВ/FM-тунер BeholdTV 507 RDS" в журнал "Upgrade", #10, март 2006:
"…качеството на тествания "Бехолдер" е много високо. Като бонус – и обемно изображение с «BPP_Anaglyph»...

«20.02.2006» Обновяване на плъгин «BPP_Anaglyph» до версия 2.0.

«13.02.2006» „...Стерео телевизия и нов модул за планирани задачи" - статия за новите възможности ТВ-тунери Beholder на сайт Reviews.ru:
"…Компанията Beholder за пореден път учудва с нетрадиционен подход към разработването на програмно осигуряване за своите ТВ-тунери. Докато други производители на тунери считат за нормално да се пуска банален софтуер, с който се изпълняват пет основни функции, Beholder продължава да радва със своите нови идеи и решения, които безусловно заслужават всякакви похвали и уважения."

«02.02.2006» Обзор на плъгин «BPP_Anaglyph» на сайт HardwarePortal:
"…Благодарение на усилията на компанията Beholder, днес всеки желаещ може да гледа обикновени предавания в обемен стерео режим на компютър с ТВ-тунер Beholder. Това е възможно с новия програмен модул на специалистите от Beholder, който конвертира двумерна картина в обемна."

«24.01.2006» Публикуван е плъгин «BPP_Anaglyph», с който в реално време може да се преобразува всякакво черно-бяло или цветно изображение в анаглифно (от гръцки anaglyphos-релефен), което позволява да се получи обемен ефект на екран при гледане на обикновени ТВ- и видеопрограми. При това се постига стереоефект не само за сцена като цяло, но и по отношение на отделни подвижни елементи в кадър.


«28.09.2005» Компанията IRLink публикува версия на програмата IRLink.3 ( дистанционно управление на компютъра) с поддръжка на TV-тунери Beholder. Програмата е достъпна за сваляне от тук (2.5Mb). За работа на програмата е необходимо да се инсталира Java (download link). За работа на програмата с тунери  Beholder не е необходимо да се инсталира драйвер IRLink.


«17.08.2005» Публикуван е плъгин «BPP_Blank», който позволява настройки и изпълнение на различни действия (запълване на екран с избран цвят, изключване/възстановяване на звук, превключване към следващ канал, свиване на приложението в tray, изход от програмата, изключване на компютъра, преход в режим на „очакване”/„заспиване” на Windows) при отсъствие на ТВ-сигнал.


«17.08.2005» Публикуван е плъгин «BPP_bw» за конвертиране на цветно изображение с формат RGB24 или YUY2 в черно/бяло.


«22.07.2005» Публикуван е плъгин «BPP_Gamma», с кото може да се регулира цветова гама индивидуално за всеки RGB канал на изображение и индивидуално за произволен TV-канал.


«29.07.2005» Тестване на плъгин «BPP_25Frame» на сайт HardwarePortal:
"Плъгин 25-и кадър от Beholder е предназначен най-вече за изучаване на чужди езици. Има вграден английски речник с 8 000 думи и 15 000 значения. Може да се  включи всякакъв друг речник (в определен формат) или да се създаде собствен такъв"

«08.07.2005» Публикуван е плъгин «BPP_25Frame», който илюстрира възможностите на тунера за реализация и практическо приложение на т.н. „ефект на 25-я кадър”. Реализирана е методика, която на теория трябва да спомага за бързо запомняне и попълване на речников фонд за всякакъв чужд език, за който е наличен файл-речник във формат .DIC. По време на гледане на гледане веднъж в секунда в определена област от екрана може да се види дума или фраза с превод. Този метод се различава от всички аналогични подобни по това, че се използва истински 25-и кадър, който съществува във видеопоток при обикновени телевизионни програми.


«03.06.2005» Публикуван е плъгин «BPP_Levels», с който се изобразяват нормирани диаграми за разпределения на нивата на Y, R, G и B компоненти във видеоизображение (бял, червен, зелен и син цвят). Плъгинът работи във формати YUY2 и RGB24 и позволява обективно да се оценят, контролират и регулират параметри изображение като яркост, ниво на черното, ниво на бялото и контраст.


«26.05.2005» Тестване на плъгин «BPP_LogoDetector» на сайт HardwarePortal:
"Сбъдна се поредната мечта за ТВ-тунери Beholder. Най-накрая процесите за запис на ТВ програма могат да се предоставят напълно на компютъра, без машината да бъде наглеждана дори с дни. Компютър с ТВ-тунер Beholder може сам да запише нужно предаване в зададено време и БЕЗ РЕКЛАМИ!"

«24.05.2005» Обзор за възможностите на плъгин «BPP_LogoDetector» на сайт Reviews.ru:
"При работа с различни канали се доказа достатъчно висока ефективност на плъгина. Все пак трябва да се помни, че поради различните хитроумни прийоми, които се прилагат от телевизионните канали не е възможно да се обезпечи идеализирана схема за запис, при която да бъде съхранена само нужна програма. По-точно не могат да бъдат изключени блокове с автореклами на самия канал, при които логото остава на екран. Все пак това не е толкова съществено, доколкото премахване на дори 30% рекламно „замърсяване” е добър резултат."

«14.03.2005» Публикуван е плъгин «BPP_LogoDetector». Сравнява се фрагмент от изображение с шаблон на логотип (записан с помощта на BPP_LogoExtractor) и при изчезване на такъв фрагмент от екрана могат да се извършват определени действия (да се намали звук или ако например в същия момент се извършва запис - да се включи пауза). По този начин плъгинът може да се използва за ефективна борба с реклами!


«20.01.2005» Излезе официален плъгин за програма SlyControl 2 - поддръжка на пултове за ДУ в тунери Behold TV.


«09.12.2004» Обзор на новите възможности на п.о. BeholdTV с функция TimeShift и система от плъгини на сайт Ferra.ru


«06.12.2004» Обновяване на плъгин за визуализиране на ефектно превключване на телевизионни канали – «BPP_CHSwitchingEffects». Добавени са два нови ефекта и настройка, която позволява на плъгина да работи коректно съвместно с «Таймшифт».


«25.11.2004» Обзор на плъгин «BPP_BTVGuard», с който може да се реализира система за охранително видеонаблюдение от ТВ-тунер Beholder на сайт HardwarePortal.ru:
"Това е инструмент, който помага с минимални средства да се организира много удобно видеонаблюдение на входа, апартамента, паркинга, работно място, дете в другата стая... Най-важното е, че тези съвършено нови свойства, които правят ТВ тунери Beholder уникални сред конкуренцията без съмнение ще бъдат оценени по достойнство от потребителите."

«09.11.2004» Публикуван е плъгин «BPP_BTVGuard», с който на базата на ТВ тунер Beholder може да бъде реализирана несложна, но пълноценна охранителна система с възможност за детекция на движение в избрани активни зони от кадър. При настъпване на събитие в кадър могат да се задават различни резултативни действия - запис на видеофрагменти, отделни кадри, аудио от съответните зони или изпълнение на действия от външни приложения.


«24.11.2004» Резултати от конкурса на сайт HardwarePortal.ru с награди - ТВ-тунери Behold TV.
«22.10.2004» Резултати от конкурса за най-добра идея за плъгини. Награди в редакцията 3DNews.
«04.10.2004» ...Beholder и сайт 3D News провеждат конкурс за най-добра идея за плъгини за ТВ-тунери Beholder.


«16.09.2004» Общ преглед на възможностите на системата от плъгини в новата версия на програмното осигуряване BeholdTV в сайт HardwarePortal:
"...Програмистите от Beholder остава само да бъдат поздравени с удачното въплъщение на идеите. Те са първите, които реализираха допълнително включвани модули и попаднаха точно в целта. Разгледаните плъгини са действително полезни и удобни, а колко ли още ще се появят…"


«13.09.2004» Публикуван е уникален плъгин «BPP_AMPPlugin» (Anti Multi Path), предназначен за намаляване на внесени изкривявания в антенен вход при т.н. „многолъчев” прием. (раздвояване, разтрояване на изображение).

 

ТВ тунери Beholder в медиите

«27.08.2014» Новият USB ТВ тунер Behold TV Cruise на страниците на PCTuner.ru


«14.01.2014» Видеообзор на тунер BeholdTV T8 от F1CD.ru!


DVB-T «01.12.2013» Тест на хибридния PCI-E тунер BeholdTV T8

DVB-T «19.11.2013» Behold TV Т8 – фотогалерия.

DVB-T «19.08.2013» BeholdTV T8 - нов модел ТВ тунер "4 в1" вече с РСІ-Е интерфейс...

DVB-T «30.09.2013»  – Пълен обзор на хибридния ТВ-тунер Behold TV Т7 на страниците на сайт Reviews.ru! /б.р. - с елементи на разширена информация в помощ при избор на ТВ тунер, програмно осигуряване, фирмени технологии и други особености/
«05.09.2013» Behold TV Т7 – Обзор на новия хибриден ТВ-тунер от сайт F1CD.ru! (в оригинал)

«11.07.2013» Behold TV T7 - Първи поглед към хибридния компютърен ТВ-тунер с поддръжка на аналогова ТВ / DVB-T / DVB-T2 / DVB-С ...

по материали на | DVB-T | 09.07.2013 |

В рамките на тази статия са описани съвсем накратко възможностите на новия хибриден ТВ-тунер BeholdTV T7... Остава само един въпрос: как този тунер ще работи в индивидуални условия, които не са идеални за уверен прием на DVB-T2 сигнал? Засега може да се направи извод, че използването на проверено във времето хардуерно изпълнение и най-доброто програмно осигуряване на пазара ще позволи да бъдат съхранени отличното качество, богати функционални възможности и приемлива цена, което ще позволи не просто докосване до новото поколение цифрова телевизия...


«02.06.2011» Новите възможности на ТВ тунери Beholder или "Пълноценна едновременна работа на 11 тунера в един компютър" - обзор на професионалния сайт Reviews.ru [в оригинал] »

»Анонс» "...С новата версия софтуерно осигуряване Beholder за пореден път "вдига летвата" за качество и функционални възможности, на които трябва да съответстват съвременните тунери. Добавянето на възможности за пълноценно независимо използване на няколко тунера в един компютър позволява да бъдат решени много задачи, за които до сега не съществуваха удобни и на 100% работещи алтернативи..."


«13.05.2011» В помощ при избор на ТВ тунер: Ревю на тунери Beholder в професионалния сайт Reviews.ru! »

»Анонс» "...Очевидно едно ревю не може да бъде достатъчно за детайлно изучаване на всички въпроси, свързани с избор на съвременен ТВ-тунер. Въпреки това даже бегъл поглед е достатъчен за да се разбере, че при съвременните тунери няма нищо особено сложно и при правилно осъзнаване на това, какво е нужно за индивбидуален подбор и какво може да се очаква от съвременните модели, конкретен избор на тунер не би трябвало да предизвиква затруднения... В заключение бихме желали да напомним, че възможностите на един тунер не зависят дотолкова от неговото хардуерно изпълнение, колкото от софтуерната поддръжка. Това особено добре се илюстрира от тунерите на Beholder, чиито дори най-евтини модели предлагат недостъпни за тунери на други производители възможности..."

 • Още материали по темата за подбор на ТВ-тунер:
«10.02.2009» ТВ тунери Beholder – какво да се избере? Съвети към потребителите в статия на сайт f1cd.ru.

"Beholder е един от най- известните брендове на пазара на ТВ-тунери. За няколко години активна и крайно ползотворна работа тази компания създаде множество тунери и заработи завидна репутация на стабилен и надежден производител, който произвежда изключително качествени продукти. Ако сте решили да се присъедините към хилядите привърженици на Beholder, но не знаете какво точно да изберете - тази  статия може да помогне за формиране на правилен избор"


«27.04.2011» Ревю на бюджетни USB тунери Behold TV Wander Lite и Behold TV Voyage Lite с видеоматериали на сайт F1CD.ru!

"Ако е необходим компактен тунер с уверено приемане на DVB-T и аналогови сигнали, достоен претендент е Behold TV Wander Lite. Особено ако намерението е да се използва за работа с ноутбук, при което необходимост от пулт за ДУ е почти нулева. Wander Lite работи съвсем прилично в извънградски условия. В градски уславия или с добър кабелен телевизионен сигнал моделът осигурява великолепна картина. ... антенните входове поддържат технология GIAI – галванична защита от пробив на високо напрежение..."


«17.03.2011» Ревю на PCI-E ТВ тунери BeholdTV A85 и Behold TV H85 с видеоматериали на сайт F1CD.ru!

"Beholder Behold TV A85 и H85 – аналогов и хибриден PCI-E TV/FM тунери, от които производителят е свалил "излишно" (ценообразуващо) тегло. При това са свални някои рядко необходими за масовия потребитл екстри (например вход RGB), но са запазени болшинството важни функции. Новите модели съхраняват многочислените функции на по-високотехнологичните модели в сериите при приятно намаление на цените".


«16.02.2011» Ревю на PCI-E тунер BeholdTV H75 и бюджетни USB тунери Voyage Lite / Wander Lite на сайт Reviews.ru!

"Вече всеки модел ТВ-тунери от всички серии получи свой по-достъпен аналог, който осигурява същото качество на приемане и поддържа всички уникални възможности на програмното осигуряване... Трябва да се признае, че с това възможностите за избор на тунер за конкретни задачи стават значително по-широки".


«16.02.2011» Ревю на "бюджетен" хибриден USB ТВ тунер Behold TV Wander Lite на сайт Hwp.ru!

"Потребителите преди всичко се интересуват от стабилно качество на приемане и по-ниска цена. През 2011 г. компанията Beholder обнови своята гама от ТВ-тунери, като представи "олекотени" и по-евтини версии на своите най-добри ТВ-тунери. Пример за такова "олекотяване" е модел Behold TV H85, а след него и USB-моделите. Един от тези ТВ-тунери е Behold TV Wander Lite, който е насочен именно към тези потребители, кото преценяват разумно инвестициите си..."


«01.02.2011» Ревю на хибриден PCI-E ТВ тунер Behold TV H85 на сайт Hwp.ru!

"Стандарт за добър съвременен ТВ-тунер в днешно време е интерфейс PCI Express и поддръжка както на аналогова, така и на цифрова DVB-T телевизия. ...Докато все още се предлагат чисто аналогови модели, вече има райони, в които се приема ефирна цифрова телевизия... DVB-T сигнал е по-устойчив по отношение на смущения... В днешно време вече си заслужава да се инвестира в хибридни ТВ-тунери..."


«09.12.2010» Тест на "бюджетни" PCI-E ТВ-тунери Behold TV H85 и Behold TV A85 на сайт reviews.ru!

reviews.ru
"...За тези, които избират ТВ-тунер с интерфейс PCI-E, компанията Beholder подготви отличен подарък, като пусна два по-достъпни модела PCI-E ТВ-тунери с наименования Behold TV H85 и A85. От имената е видно, че тези модели се отнасят към "осмо" поколение ТВ-тунери. Behold TV H85 е хибриден модел, който съчетава възможности за приемане на програми с цифрово ефирно излъчване, аналогови програми и FM радио, докато Behold TV A85 е чисто аналогов модел с вграден FM-приемник..."

«26.09.2010» Behold TV A7 - "топ-модел" сред аналоговите ТВ-тунери. Тест на новия модел на сайт Hwp.ru!

"...Преглед на ТВ-тунер Behold TV A7 от компанията Beholder, която е добре известна и не се нуждае от допълнителни анонси. В момента Beholder изцяло обновява своята гама от ТВ-тунери за вграждане в компютри. Сменя се и "идеологията" в наименованията - вместо тризначни цифри (например Behold TV 503, Behold TV 509 и т.н.) се въвежда обозначение «буква-цифра», по примера на нашия опитен образец Behold TV A7..."

«08.09.2010» Behold TV 503 FM и Behold TV A7: Нови версии на добре познатите ТВ-тунери. Преглед на сайт Reviews.ru:

"Компанията Beholder продължава обновяването на легендарната серия PCI ТВ-тунери. След "нискобюджетния" модел BeholdTV 501, който е отличен избор за потребители, които търсят относително евтин ТВ-тунер, съчетаващ високо качество на приемане с пълнофункционална софтуерна поддръжка... BeholdTV представя едновременно два нови модела... Сполучливо се разширява популярната 5-а серия с модели, предназначени за клиенти, които търсят оптимален ТВ-тунер със съчетание на невисока цена и разширена програмно-апаратна функционалност, присъща на всички "топ" модели ТВ-тунери Beholder..."

«03.08.2010» Behold TV Theme: тест/обзор на новия автономен ТВ-тунер на сайт f1cd.ru!

"...Дали си заслужава във времето на бурна атака на цифрови устройства и формати в нашето ежедневие да се води дискусия по отношение на телевизионен тунер за приемане на аналогови канали, при това за външен автономен модел – Behold TV Theme? С какво може да привлече мниманието на съвременния потребител тази компактна автономна "кутийка", за която дори не се изисква наличие на компютър, инсталиране и софтуер...?"

«27.07.2010» Behold TV 501: тест на новия аналогов ТВ-тунер на сайт f1cd.ru!

"...Телевизионният тунер Behold TV 501 е с РСІ-интерфейс, приема аналогови ТВ-канали (и радио?) и записва аналогово видео (от входове S-Video и RCA). Кой в днешно време би могъл да бъде учуден от такива характеристики... А трябва ли всъщност непрекъснато да се учудваме? От какво се лишаваме и какво получаваме при избор на по-евтин вариант като Behold TV 501? Непрекъснато ни "омагьосват", рекламират или плашат с настъпващата ера на всеобща цифровизация. Звукът отдавна е цифровизиран и болшинството потребители ползват цифрови аудио формати и устройства. Видеоизображения, снимки... – всичко се предава под напора на " цифрите", и макар до днешни дни да текат дискусии за нюансите в цветопредаването при съвременните цифрови устройства, все повече фотографи-професионалисти и 100% от любителите предпочитат цифровата техника. Същата съдба застигна видеото, текстообработката и... кой знае какво още – всичко вече е преформатирано в цифров вид... Почти!. При нас телевизията и радиото, въпреки че са преминали към производство и подготовка на програми с цифрови технологии, и до сега излъчват ефирни аналогови сигнали..."

«09.07.2010» Behold TV 501 – най- достъпният ТВ-тунер на Beholder. Обзор на ТВ-тунер Behold TV 501 на сайт Reviews.ru!
"Като цяло Behold TV 501 оставя позитивно впечатление. Тунерът няма RDS декодер, апаратен MPEG енкодер и поддръжка на технология ARPC, с която може да се управлява захранването на компютъра, но в случая това не е нужно. Главното преимущество се корени в достъпната цена, високо качество и богати функционални възможности, с каквито не могат да се сравняват не само ниско бюджетни тунери на други производители, но и техните скъпоструващи модели."


«05.07.2010»Behold TV Theme – най-малкият автономен ТВ тунер. Обзор на ТВ тунер Behold TV Theme на сайт Reviews.ru!
"Неведнъж е разказвано за какво служат автономните тунери и как могат да станат безценно допълнение за старичкия монитор, който още работи добре и не е за изхвърляне, или за домашен проектор, с което могат да бъдат превърнати в пълноценен телевизор, на чиито възможности и най-вече качество може само да се завижда. Така че, без повече встъпителни думи - към главното: обзор на новия Behold TV Theme, главни особености на който са миниатюрен корпус и достъпна цена."


«25.05.2010» Дългоочакваните ТВ-тунери Behold TV H8 и Behold TV A8 с PCI Express интерфейс. Обзор на сайт Hwp.ru!

F1CD: Наш выбор!
"Компанията Beholder, чието кредо е да се произвеждат най-съвременни и функционално наситени ТВ-тунери, дълго не пускаше модели с интерфейс PCI Express, крайно необходими за съвременните компютри, при някои от които това е единствена възможност за разширения, без да се смята USB. Изглеждаше, че производителят преднамерено игнорира тази шина и всеки нов модел на Beholder привличаше нашето внимание най-вече като интерфейс – кога ще се появи PCI Express? На практика разработчиците от Beholder са работили над новостите над година – за разлика от много други производители, които просто взимат референц-дизайн от NXP и произвеждат едни и същи тунери, на които слагат свое лого, Beholder са длъжни да интегрират всички свои апаратни и програмни технологии върху съвършено нова платформа. И ето резултатите – дългоочакваните две платки с интерфейс PCI Express 1x - хибриден Behold TV H8 и аналогов Behold TV A8..."

«13.05.2010» Beholder Behold TV H8 и Behold TV A8: тунери–"братя". Обзор на сайт f1cd.ru!

F1CD: Наш выбор!
"Близнаци... Казват, че толкова си приличат, че само родната им майка може да ги различи. Behold TV H8 е хибриден телевизионен тунер, а Behold TV A8 е аналогов телевизионен тунер за шина PCI-E. Само зорко око може да намери разлики по външен вид, макар че те си приличат както две капки вода. Има ли разлики "вътре", или целият фокус е в различните антенни входове? Без да се изпробва не може да се разбере..."

«28.04.2010» Първи тест на PCI-E ТВ-тунер BeholdTV H8 на сайт Reviews.ru!

"Година след пускането на PCI ТВ-тунера BeholdTV X7, в които Beholder за пръв път използва  "силиконов" високочестотен блок и три нови технологии, компанията представя ново поколение PCI-E ТВ-тунери. Не може да се каже, че за момента преход към шина PCI-E се явява жизнено необходим. Особено ако става дума за класически аналогови и хибридни тунери, при които привични PCI решения могат да съществуват толкова дълго, докато на дънните платки ще остане да съществува шина PCI. Все пак има направления, при които класическата шина PCI не е  достатъчна. И работата тук не се свежда само в нейната пропускателна способност, колкото до решения, които не могат да бъдат реализирани със стара елементна база. На първо място става дума за така наречените мега-хибриди и многоканални ТВ-тунери. Тунерите, които влизат в новата линия не се отнасят към това много интересно и скъпо направление, а представляват класически аналогов (BeholdTV A8) и хибриден (BeholdTV H8) ТВ-тунер за приемане на ефирни аналогови и цифрови телевизионни и радиопрограми. Но това по никакъв начин не подценява тяхната значимост в съвременната линия от ТВ-тунери. Напротив, благодарение на съчетанието от качества, които са присъщи на всички предишни линии ТВ-тунери BeholdTV и новите възможности, които разкриват потенциала на апаратната част,  може да се говори за това, че тези ТВ-тунери с лекота ще задминат всички  достъпни днес модели PCI-E тунери."

«28.04.2010» Обзор на хибридния PCI-тунер Behold TV H7  на сайт f1cd.ru!

F1CD: Рекомендуем!
"Това е хибриден телевизионен тунер за PCI слот. Необходимо ли е дешифриране на фразата? Behold TV H7 превръща компютъра в телевизор и радиоприемник, способен да приема сигнали от аналогова и цифрова (DVB-T) телевизия, както и в записващо устройство за ТВ- и радиопрограми. Освен тези съществени медийни умения, Behold TV H7 може да извежда на екран сигнали от външни устройства и да ги записва. Но и това не е всичко... "Дяволът", както се казва, се  крие в детайлите, а такива тук има в изобилие..."

«22.04.2010» „ТВ-тунер Beholder Behold TV H7 – премахване на излишното”. Обзор на сайт Hwp.ru!

"ТВ-тунер Behold TV H7 е олекотена версия на  хибридния ТВ-тунер Behold TV X7, който беше представен преди година. Самият модел Behold TV X7 стана много популярен именно за тези потребители, които изискват от компютъра максимум функционалност, но за масовия сектор всички възможности на X7 са предостатъчни. Производителите са разсъждавали по следния начин: защо да се опитваме да се надскочим, ако на потребителите може да се  предложи всичко, заради което обичат X7, но при това в по-евтин вариант, като се пожертва апаратния MPEG енкодер? По този начин, като свали от платката чипа NEC D61151F1, Beholder предлагасъществено по-евтин тунер."

.

«01.04.2010» Първи обзор на ТВ-тунер BeholdTV H7 на сайт Reviews.ru!
"Във връзка с излизането на операционната система Windows 7 и началото на излъчване на наземно цифрово излъчване, на пазара за ТВ-тунери стават неочаквани изменения. Вместо да ни учудват с нови модели ТВ-тунери, оборудвани с някакви ултрамодерни и неизвестни хардуерни решения, всички водещи играчи се фокусираха върху по-достъпни и традиционни модели, които позволяват да се получи същият резултат, както и при по-скъпи модели. В стремежа да се съобразява с „повея на времето”, компанията Beholder представя своя нов модел хибриден ТВ-тунер BeholdTV H7. Моделът се отнася към седма серия на ТВ-тунери Beholder, в която до сега имаше само един, функционално напредничав модел X7."

«20.10.2009» Обзор на Beholder Behold TV Wander и Behold TV Voyage на сайт PcTuner.ru!

"Компанията Beholder е известна като производител на уникални по своите технически възможности тунери с интерфейс PCI и програмно осигуряване за тях. Освен това в арсенала на компанията има автономни модели тунери, които не изискват включване към компютър. Не са забравени и мобилни решения, които до сега бяха представени от единствения модел тунер Behold TV Columbus с интерфейс PCMCIA.

Във връзка с постепенния отказ на производителите на ноутбуци от използване на този интерфейс, вместо PCMCIA тунера идва по-универсално решение с интерфейс USB2.0."

 

«16.08.2009» Behold TV Wander и Behold TV Voyage  – дългоочаквани USB тунери Beholder. Обзор на сайт f1cd.ru!

F1CD: Рекомендуем!
"Универсално решение, което с еднакъв успех може да се използва както за настолни ПК и ноутбуци, така и в компактни неттопи все по-популярните нетбуци, при които няма други възможности за разширения, освен USB устройства. При това компанията пуска наведнъж два модела – хибриден Wander и аналогов Voyage, и двата с поддръжка на FM радио... Може да се каже, че USB тунерите Beholder, без съмнение са успех. При цена около $74 за Behold TV Voyage и $96 за Behold TV Wander двата модела представляват отлична покупка и за цената си предлагат на потенциалните клиенти комплект от стабилност и една от най-добрите програми."

«20.08.2009» Обзор на USB ТВ-тунери Behold TV Wander и Behold TV Voyage на сайт Hwp.ru!

"Универсално решение, което с еднакъв успех може да се използва както за настолни ПК и ноутбуци, така и в компактни неттопи и популярните в последно време нетбуци, при които няма никакви други възможности за разширения освен USB устройства. При това компанията пуска наведнъж два модела – хибриден Wander и аналогов Voyage, и двата с поддръжка на FM радио. Поглед отблизо..."

 

«04.08.2009» USB ТВ-тунери Behold TV Wander и Behold TV Voyage: Първи поглед - обзор на сайт Reviews.ru.
"Компанията Beholder - известен производител на компютърни ТВ-тунери направи истински подарък на своите почитатели, като пусна наведнъж два нови модела, изпълнени като USB стик. Това събитие има особена значимост. С новите модели уникалните възможности на тунерите Beholder стават достъпни не само за притежателите на настолни компютри, но и за собствениците на ноутбуци и модерното направление нетбоксове и нетбуци, в които не могат да се използват нито PCI или PCI-Е, нито ExpressCard тунери, поради което миниатюрните USB тунери са единствена възможност да се гледат и записват телевизионни програми."

«01.06.2009» Обзор на хибридния ТВ-тунер BeholdTV X7 на сайт PcTuner.ru!
"Beholder не е компания, която използва стандартни решения за постигане на своите цели. Благодарение на иновационния подход в областта на разработка и внедряване на нови, уникални за този пазарен сегмент технологии, пускането на всеки нов модел  тунер става наистина знаково събитие. И този път освен основните функции, които трябва да има един добър съвременен тунер, разработчиците подаряват на техните почитатели нова уникална възможност за управление на антенните входове на тунера, както и цял ред други технически новости..."

 

«20.05.2009» ТВ-тунер BeholdTV X7 получи награда "Най-добра покупка за 2009" на журнал Upgrade №18/2009.

Upgrade: Лучшая покупка 2009!

«02.04.2009» BeholdTV X7 – „Две глави, едно сърце”. Обзор на сайт f1cd.ru.
"Пред нас не е просто новина, а представител на нова серия, което задължително предполага принципни нововъведения и разлики в сравнение с моделите от предшестващи серии. Освен това Beholder винаги крайно детайлно обмислят всеки нов продукт, поради което нови модели не се появяват твърде често, но за сметка на това всеки тунер на компанията има дълъг експлоатационен срок дори след спиране от производство, както и поддръжка с най-нови драйвери и софтуер."

 

«02.04.2009» Обзор на хибридния ТВ-тунер BeholdTV X7с хардуерен MPEG енкодер на сайт HardwarePortal.

F1CD: Наш выбор!
"Какво може да предизвика учудване ако става въпрос за хибридни ТВ-тунери, които са тествани достатъчно много? Само с полезни иновации. Такива, като хардуерен MPEG енкодер с отлично качество на ниски битрейти; универсални антенни входове и система за защита от напрежение по антенен кабел."

.

«18.02.2009» ТВ-тунер BeholdTV X7: Първи тест на новите възможности. Обзор на сайт Reviews.ru.

Reviews.ru: Наш выбор!
"В сравнение с други производители на ТВ-тунери, Beholder не глези често почитателите с свои нови модели. Въпреки това появата на всеки нов модел се очаква с особен трепет. На 9 февруари 2009 г. Beholder анонсира нов тунер под наименование BeholdTV X7, което подсказва принадлежност към новата „седма” серия ТВ-тунери BeholdTV. Префиксът X във версията на производителя означава хибриден ТВ-тунер с хардуерен MPEG2 енкодер. Подобни модели имат и други производители, но не трябва да се забравя, че става въпрос за Beholder – компания, която никога не пуска обикновени тунери. Във всяка нова серия Beholder не само използват най-добра хардуерна компановка, но и оригинални архитектурни решения, които „вдигат летвата” за качество и функционалност на още по-високо ниво."

«05.12.2008» Обзор на ТВ-тунер Behold TV SOLO II на сайт Reviews.ru.

Reviews.ru: Наш выбор!
"В заключение трябва да се отбележи, че дори независимо от достатъчно високата цена, този тунер остава най-добър избор за тези, които търсят най-завършено и функционално напредничаво устройство с възможности за разширение на функционалните възможности. Към момента пред BeholdTV SOLO II няма сериозни конкуренти, които да имат толкова грамотна реализация на всичките му възможности. Безусловно на пазара има интересни модели автономни тунери, които имат подобна хардуерна постройка и обещана поддръжка не на всички, но на много от заявените в SOLO II възможности...  но въпреки това, когато се изучават техните особености става очевидно, че са много далече от високото ниво, което постави Beholder. Именно поради тази причина BeholdTV SOLO II получава справедливата награда "НАШ ИЗБОР"."

 

«23.10.2008» Обзор на ТВ-тунер Behold TV SOLO II на сайт HardwarePortal.

"Едно може да се каже със сигурност – ...ТВ-тунер Behold TV Solo II остава  привлекателен за инвестиции на личен капитал, гарантираното овъзмездяване на 100% в течение на гаранционния срок оправдава даже превишението на стойността спрямо Intro даже повече, отколкото е ставката за рефинансиране."

«19.06.2008» Пореден тест на ТВ-тунер Behold TV INTRO на сайт Reviews.ru.
"За да се направи картината по-приятна за възприятие е необходимо да се използва режим "Панорама", който е идеално реализиран в Behold TV INTRO. Тунерът може да се включи между спътников ресивър, декодер или просто телевизионна антена, още повече, че по качество приемната част на INTRO значително превъзхожда тунери, които са интегрирани в съвременните телевизори, с което може  значително да бъдат разширени възможностите на всеки телевизор."

 

«19.06.2008» Обзор на ТВ-тунер Behold TV INTRO на сайт HardwarePortal.
"…това е модел, основно достойнство на който е конкурентна цена при достатъчен набор от функции, сред които има и уникални. Например уникалната за ТВ-тунери Beholder способност да се настройва картина за всеки канал индивидуално, да се изменя нивото на сигнал и шумотискане, а сега и характерният за автономни тунери интерфейсен порт, който позволява да се облекчи значително първоначалната настройка на канали и последващо обновяване на софтуера."

«29.04.2008» Обзор на ТВ-тунер Behold TV H6 в журнал "Chip", април 2008.
"Към днешния ден Behold TV H6 се явява действително най-удачен избор не само за региони, където вече има цифрово излъчване, но и там, където DVB-T e още само мечта."

 

«14.02.2008» Обзор на ТВ-тунер Behold TV H6 на сайт 3DNews.ru
"Качествена и обмислена до детайли елементна база, една от най-функционалните и удобни (сред абсолютно всички производители на ТВ-тунери в света) програмна част и отлично качество на приемане. При това апаратът е еднакво добър както за новаци (благодарение на обмислените преднастройки), така и за опитни потребители (огромно количество различни настройки и възможности за усъвършенстване)."

«11.02.2008» ТВ-тунер Behold TV M6 Extra получи награда "Our Choice" в журнал "Железо", #02/2008 за максимална функционалност като апаратура и софтуер."

Железо: Наш выбор!


«11.02.2008» ТВ-тунер Behold TV SOLO е удостоен с награда "Original Design" при тестване на сайт iXBT.com!

iXBT: Оригинальный дизайн!
"…Съхраняване на индивидуални настройки за всеки канал, пълноценна поддръжка на широкоформатни дисплеи с няколко режима на мащабиране, поддръжка на FM-радио, наличие на транскодер на телевизионни системи и възможност за обновяване на софтуера... всичко това позволява да се даде на Behold TV SOLO наградата на сайта за оригинален дизайн."

«23.01.2008» Редакцията на журнал "Домашний компютер" присъди на ТВ-тунер Behold TV M6 Extra знак "Совет ДК" за "високо техническо съвършенство и напълно оправдана цена".

Совет ДК: Награда за техническое совершенство и оправданную цену!


«28.12.2007» ТВ-тунер Behold TV M6 Extra получи оценка "Совет ДК" при тестване на журнал "Домашний компютер" (декември, 2007).

"Качеството на запис с хардуерна компресия е много добро, така че тунерът може да се препоръча за създаване на цифрова видеотека… Behold TV M6 Extra е отличен ТВ-тунер с много качествено приемане на аналогова телевизия и FM/УКВ-радиостанции."

«12.12.2007» Обзор на ТВ-тунер Behold TV SOLO в журнал "Upgrade", #49/2007.
"…както в режим на пълен екран, така и в отделен прозорец) нагледно демонстрира високото качество на съвременните телевизионни процесори: дори само за благоприличие търсихме някакъв недостатък в изображението, но честно казано -  не намерихме..."

«05.12.2007» ТВ-тунер Behold TV H6 получи медал "Отлична покупка" на сайт HardwarePortal!

F1CD: Наш выбор!
"…HDTV скриншот-и, получени от Behold TV H6 са основание при избор между Behold TV 609 RDS и Behold TV H6 везните се наклонят в полза на хибрида. Традиционният ВЧ-блок е полезен в периода на преходно хибридно излъчване, а чипсетът съдържа MAC-адрес с възможност за работа в интернет чрез DVB-T."

 

«03.12.2007» Статия "Първи тест на хибридния тунер BeholdTV H6" в сайт Reviews.ru.
"Отличен подарък за всички почитатели на Beholder, особено за тези, които вече приемат цифрова наземна телевизия..."

«05.12.2007» ТВ-тунер Behold TV SOLO получи награда "Unique Hardware" на сайт PcTuner.ru!

PCTuner: награда Unique Hardware!
"Автономният ТВ-тунер Behold TV SOLO не е просто пореден модел в арсенала на компанията. Моделът безспорно претендира за нещо повече. Независимо от някои забележки, тунерът значително изпъква на пазара пред други представители. Заедно с уверено приемане, качествено изображение, поддръжка на стерео звук, високи разрешения и всякакви полезни режими на работа, тестваният модел притежава цял ред уникални особености. Всъщност точно по това се различава компанията Beholder, която произвежда продукти с особено високо качество и конкурентоспособност."

 

«15.11.2007» Обзор на ТВ-тунер Behold TV SOLO на сайт 3DNews.ru
"Безусловно Behold TV SOLO е най-необикновеният автономен ТВ-тунер на пазара. Към неговите уникални отличителни черти се отнасят необикновеният, но ергономичен дизайн в стил ретро, наличие на FM-радио, видеоизходи до видеовходовете, както и възможност за обновяване на софтуера с пълна поддръжка от производителя в интернет. Но това още не е всичко – трябва да се отбележат качествената сглобка и обмислена елементна база, чувствително приемане и прекрасно качество на картината, отлично FM-приемане, удобно настройваемо кирилизирано меню с бърза реакция, поддръжка на високи разрешения и богат набор от извеждани формати на кадър, наличие на режим Picture-On-Desktop..."

«04.07.2007» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV M6 Extra в журнал "Upgrade", #24/2007.

"…Мощностите на съвременните процесори са достатъчни за компресия на видеопоток в реално време, но при паралелно изпълнение на две и повече задачи във фонов режим системата може да се претовари. Новият тунер гарантира избягване на пропуснати кадри и разсинхронизирано възпроизвеждане на видео и аудио. При тестването се задействаха само 10-15% от ресурсите на процесора, останалите 85-90% могат да се използват за други задачи - ползата се вижда от пръв поглед..."

 

«18.06.2007» ТВ-тунер Behold TV M6 Extra получи награда "Our Choice" в журнал "Железо", #06/2007.

Железо: Наш выбор!
"…Хардуерният енкодер значително намалява натоварването на централния процесор. Както и в предишния модел има възможност за пускане на компютъра от пулта за дистанционно управление: достатъчно е да се включи кабелът към дънната платка – всички необходими проводници са включени в комплекта."

 

«18.06.2007» Редакцията на журнал "PC Magazine" (юни, 2007) отбеляза ТВ-тунер Behold TV M6 Extra със сертификат "Изделие, което получи най-висока оценка на експертите при лабораторни изпитания".

Наивысшая оценка экспертов журнала PC Magazine!
"…Едва ли с днешните технологии може да се получи по-чиста картина от тази, която дава M6 Extra. Превключването на канали става без прищракване и дразнещо мигане, наборът от функции е отличен."

 

«23.05.2007» Обзор на ТВ-тунер Behold TV M6 Extra на сайт Terralab.
"Behold TV M6 Extra може без каквито и да е предубеждения да се отнесе към най-добрите представители на компютърни ТВ-приемници от последно поколение. Отличната хардуерна база, както и провереното и удобно програмно осигуряване дават превъзходен резултат – отлично качество на приемане, извеждане на изображение и запис."

 

«11.04.2007» Тест на ТВ-тунер Behold TV M6 Extra в журнал "UPspecial" (април, 2007).

"…Висококачествен хардуер м съчетание с мощен и гъвкав, но достатъчно интерактивен за настройки софтуерен комплект. Behold TV M6 Extra е уникален, и без уговорки - най-добрият при тестване тунер."

 

«10.04.2007» Обзор на ТВ-тунер Behold TV M6 Extra в журнал "Железо" (април, 2007).

"…Behold TV M6 Extra остави приятно впечатление при работа. Към неговите неоспорими плюсове може да се отнесат цената, наличие на много полезни допълнителни функции като запис и гледане с Таймшифт, както и преимущества, произтичащи от самия принцип на работа: гледане в отделен прозорец, докато се говори по скайп или се работи с други приложения."

«15.03.2007» Обзор на ТВ-тунери BeholdTV M6 и BeholdTV M6 Extra на сайт 3DNews.ru
"Behold TV M6 и Behold TV M6 Extra са логично продължение на шеста серия ТВ-тунери на производителя. От предишните модели M6 и M6 Extra остават много висока функционалност, отлично качество на разработка и на програмната, и на хардуерната част, лекота при управление. Но най-главните плюсове на новите модели проличават при хардуерното кодиране – най-широки възможности за настройки на компресия, които удовлетворяват изискванията не само на любителите, но и на професионалистите за най-високо качество на получавания видеоматериал!"

«26.03.2007» ТВ-тунер BeholdTV SOLO получи медал "Отлична покупка" на сайт HardwarePortal!

F1CD: Наш выбор!
"…Компанията Beholder силно промени нашите представи за вътрешните ТВ-тунери, като постави своеобразна граница за качество и функционалност. Днес BeholdTV Solo прави това и в света на автономните тунери. По своите възможности той превъзхожда не само аналогичните модели на други производители, но даже и вградените тунери на плазмени и LCD панели. За това е напълно вероятно областите на приложение на BeholdTV Solo да излязат извън пределите на компютърната техника, а вместо монитори към него ще се включват плазми или проектори."

 

«07.03.2007» Обзор на автономния ТВ-тунер BeholdTV SOLO на сайт Reviews.ru
"BeholdTV SOLO може с увереност да бъде наречен най-напредничавият автономен тунер, който обезпечава не само превъзходно качество на картина и звук, поради което може да бъде разглеждан като реална алтернатива на вградените в съвременните панели тунери с впечатляващи функционални възможности, чрез които забележимо се разширяват възможностите за използване както в състава на домашния компютъра, така и като домашен център за развлечения."

«15.02.2007» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV M6 на сайт PcTuner.ru
"Behold TV M6 Extra демонстрира в процеса на тестване отлични резултати, с което за пореден път потвърди статуса на компанията Beholder като един от лидерите на пазара на компютърни ТВ-тунери. Голяма изненада е използването от разработчиците на не съвсем обичайна архитектура с използване на слабо известния хардуерен MPEG-2 енкодер Philips SAA6752HS, благодарение на който новият модел остава подобен по функционалност и качество на предшестващите модели, но заедно с това възможностите за запис стават по-професионални. Нито един друг ТВ-тунер на пазара няма такива разнообразни настройки на хардуерен енкодер, което безусловно ще зарадва желаещите да получат максимум свобода за действие."

«10.01.2007» ТВ-тунер BeholdTV M6 Extra е удостоен с номинация "Вътрешен ТВ-тунер на годината" на сайт HardwarePortal!

HardwarePortal: Лучший тюнер 2006 года!
"Това е върхът в еволюцията на аналоговите ТВ-тунери. В този модел е направено всичко, което би могло да се създаде. Включително традиционно най-високо качество."

«25.12.2006» Наши ТВ-тюнеры BeholdTV M6 и BeholdTV M6 Extra получили награду "Выбор редакции" на сайте HardwarePortal!

HWP: Выбор редакции!
"Компанията Beholder създаде хардуерен ТВ-тюуер, за който не се жертва нищо при закупуване, напротив – получават се преимуществата на хардуерния енкодир. Всички резултати от разработките на компанията Beholder, всички технологии и програмни функции са реализирани и в серия M6, поради което към този момент това са най-добрите ТВ-тунери от Beholder."

«24.01.2007» ТВ-тунер Behold Behold TV 609 RDS е удостоен със звание "ТВ-тунер на годината" на журнал "Игромания" (февруари, 2007).
""Отлично приемане в метров и дециметров диапазон, предавания могат да се гледат както в прозорец, така и в пълноекранен режим… Така добре се хваща и радио."

.

«19.12.2006» Обзор ТВ-тюнера Behold TV 609 RDS в журнале "Железо" (декабрь, 2006).
"…ТВ-программа, удобный планировщик и т.д. – всё это наглядно показывает, что успех устройства на рынке может быть обусловлен не только удачными находками в области аппаратного обеспечения, но и хорошим софтом. Здесь же одно гармонично дополняет другое. В итоге нам не остаётся ничего другого, как посоветовать этот девайс всем без исключения, кто задумался о покупке или обновлении ТВ-тюнера."

«18.12.2006» Завершён конкурс анекдотов и частушек, проводимый нами совместно с сайтом 3DNews.ru. Ознакомиться с произведениями вышеозначенных авторов вы можете на соответствующей странице сайта 3DNews.ru.

«13.12.2006» Редакция журнала "Домашний компьютер" (декабрь, 2006) присудила ТВ-тюнеру Behold TV 609 RDS знак "Совет ДК" за "высокое техническое совершенство и совершенно оправданную цену".

Домашний компьютер: Диплом за техническое совершенство и оправданную цену!
"…К качеству приёма теле- и радиоканалов у нас, как и ранее, не возникло никаких претензий – все доступные каналы нашлись с первого раза, ручная подстройка если и требовалась, то лишь для каналов с очень слабым уровнем сигнала… Резюмируем: Behold TV 609 RDS – качественно собранный, добротный продукт с богатым функционалом и комплектацией."

«27.11.2006» "Первый взгляд на BeholdTV M6 Extra" – обзорная статья на сайте Reviews.ru!
"…Ну, что же, продемонстрированные Beholder возможности действительно впечатляют, и нам остается только дождаться, когда этот уникальный тюнер появится в продаже, и мы сможем проверить все то, чтонам было продемонстрировано разработчиками, и поделиться с вами собственными впечатлениями. Причем, нам очень любопытны не только возможности при использовании программы BeholdTV, но и при работе двух тюнеров M6 под Windows MCE, где разработчики тоже обещают порадовать нас некоторыми уникальными возможностями, о которых мы обязательно расскажем в следующей статье."

«21.11.2006» Журнал "Игромания" (ноябрь, 2006) наградил ТВ-тюнер Behold TV 609 RDS дипломом "За высокое качество картинки и продуманное программное обеспечение".

Игромания: Диплом за высокое качество картинки и продуманное программное обеспечение
"…Качество приёма у этого тюнера выше всяких похвал, даже слабый сигнал он принимает достойно. Словом, Behold TV 609 RDS – явный фаворит нашего тестирования… В жёстких условиях приёма не каждый тюнер способен выдать чёткую картину без помех. Лучше всего с этой задачей справился аналоговый Behold TV 609 RDS."

 

«17.11.2006» ТВ-тюнер Behold TV 609 RDS удостоен награды "Original Design" в тестировании на сайте iXBT.com!

iXBT: Награда за оригинальный дизайн!
"…в настоящее время Behold TV 609 RDS представляет собой самый функциональный компьютерный TV-тюнер с интерфейсом PCI без поддержки аппаратного сжатия и разделения яркости и цветности. Таким образом, декодирование RDS, дополнительный разъём для подключения ИК-датчика, управление питанием компьютера и поддержка сторонних пультов ДУ позволяют отметить эту модель наградой нашего сайта за оригинальный дизайн."

«03.11.2006» Обзор ТВ-тюнеров Beholder пятой серии на сайте Reviews.ru!
"…Сопоставляя все эти факты, мы можем сделать довольно любопытный вывод о том, что теперь пятая линейка приобрела совершенно иной смысл, став, скорее, некой золотой серединой, одинаково интересной как для тех, кто ищет недорогое решения для замены своего старенького тюнера, так и для тех, кому уникальные возможности шестой серии кажутся несколько избыточными. При этом в независимости от цены все семь моделей, присутствующих сегодня на рынке, обеспечивают эталонное качество картинки, подтверждение чего вы могли видеть выше."

«01.11.2006» Обзор шестой серии ТВ-тюнеров Beholder на сайте 3DNews.ru!
"…Добавленные возможности карточек местами даже удивляют, а упорядоченность в новой линейке, новый подход к комплектации и систематизация названий являются очень приятным подарком для пользователей. Если конкретнее, то в новых моделях уделено очень большое внимание удобству и многофункциональности в работе с пультом ДУ – подключение к системе других пультов, включение компьютера пультом и т.д. И именно это и является главной изюминкой шестой серии, которое, будем надеяться, производитель обязательно будет развивать в дальнейшем. Кроме того, новые карты отличаются более удобным и функциональным подключением внешней аудио/видеоаппаратуры."

 

«25.10.2006» Обзор ТВ-тюнеров BeholdTV шестой серии в журнале "Upgrade", #42/2006.
"…Вообще, тюнеры Behold, пожалуй, лучшие в своём классе. Они идеально подойдут тем, кто по каким-либо причинам не имеет возможности смотреть телепрограммы по обычному телевизору. И пользователю ненасытному, безусловно, подойдут."

«11.10.2006» Обзор ТВ-тюнера BeholdTV 609 RDS на сайте PcTuner.Ru
"…Новый TV-FM тюнер от компании Beholder в процессе тестирования продемонстрировал великолепные результаты и оставил множество положительных впечатлений. Как и было заявлено производителем, Behold TV 609 RDS имеет отличное качество изображения и звука, хорошую чувствительность ВЧ-блока, обеспечивающую уверенный прием телеканалов и радиостанций, и, конечно же, комплектуется очень функциональным программным обеспечением, которое, бесспорно, является лучшим на рынке.

 

«09.10.2006» Обзор ТВ-тюнера BeholdTV 609 RDS в журнале "Computer Bild", #15/2006.
"…К качеству изображения, выдаваемого BeholdTV 609 RDS, у нас претензий не было. При приёме слабого сигнала тестируемый образец заметно опережал известные нам аналоги по качеству изображения и звука."

«01.10.2006» Ещё одной медалью награждена шестая серия ТВ-тюнеров Beholder! На этот раз на сайте Reviews.ru!

Reviews.ru: Наш выбор!
"…Итак, теперь мы можем с уверенностью говорить о том, что выбранная Beholder архитектура является наиболее удачной, обеспечивающей нас, пользователей, великолепным функциональным набором и отличным качеством. Более того, уже сегодня появились идеи по развитию возможностей шестой линейки, которые, мы надеемся, уже вскоре, будут доступны в новой версии программного обеспечения, но об этом мы поговорим в другой статье."

 

«28.09.2006» Новая, шестая серия ТВ-тюнеров Beholder награждена медалью "Отличная покупка" на сайте HardwarePortal!

F1CD: Наш выбор!
"…Слишком долго сообщество владельцев ТВ-тюнеров мечтало о включении компьютера с пульта ДУ, о записи по расписанию с выключенного компьютера и о поддержке сторонних пультов дистанционного управления. И вот все эти функции появились, причём на аппаратном уровне и в рамках одного программного обеспечения. Учитывая предыдущий опыт Beholder-а, можно сказать, что они будут улучшаться и обрастать новыми настройками. Все четыре ТВ-тюнера Behold TV 60x позиционируются как топовые и находятся на вершине модельного ряда Beholder. Различия по функциям у них настолько несущественны, что если вы спросите меня, какую из четырёх моделей выбрать для своего компьютера, я отвечу – любую."

«12.04.2006» Предлагаем вам ознакомиться с записью передачи "Дело техники", вышедшей сегодня на телеканале ТНТ и повествующей о функциях и особенностях ТВ-тюнеров Beholder.

Запись передачи 'Дело техники' телеканала ТНТ Download (384x288, 3:15, 7.2 МВ)


«12.04.2006» На сайте Reviews.ru вышла статья "Behold TV 505 RDS: Доступный ТВ-тюнер с поддержкой RDS".
"…Три недели использования Behold TV 505 RDS позволили нам сделать довольно интересное заключение, подтверждающее идею, которая была положена в основу нового тюнера, а именно, очевидным стало то, что в обычных условиях использования, когда нет необходимости в уникальных возможностях тридцать пятого чипсета, 505 модель оказалась вполне разумным и востребованным решением, позволяющим получить высокое качество картинки за меньшие деньги."

«13.02.2006» На сайте Reviews.ru вышла статья "Новые возможности ТВ-тюнеров Beholder: Стерео телевидение и новый планировщик".
"…Итак, похоже, что компании Beholder в очередной раз удалось удивить нас своим неординарным подходом к разработке программного обеспечения для своих ТВ-тюнеров. В то время, как для других производителей тюнеров нормальным является выпуск банального софта, выполняющего пять основных функций, Beholder продолжает радовать нас, своими новыми идеями и решениями, которые, безусловно, заслуживают всяческой похвалы и уважения."

«16.10.2006» ТВ-тюнер BeholdTV 507 RDS получает награду "Best Buy" в журнале "Железо", #10/2006.

Железо: Лучшая покупка!
"…Для тех, кто выбирает устройство по более выгодной цене, советуем обратить внимание на модель Beholder BeholdTV 507 RDS – этот девайс отлично оснащён для своей цены, демонстрирует хорошее качество приёма, а поддержка плагинов делает его возможности практически безграничными."

 

«06.02.2006» ТВ-тюнер Behold TV 507 RDS удостоен награды "Original Design" в тестировании на сайте iXBT.com!

iXBT: Награда за оригинальный дизайн!
"…Основным конкурентом Behold TV 507 RDS на российском рынке является AVerTV Studio Model 507. При этом ПО тюнера от AVerMedia значительно уступает программе Behold TV как по функциональности, так и по стабильности. Да и разница в цене складывается не в пользу продукции тайваньского гранда. Словом, для тех, кто хочет получить максимально функциональную модель, но ещё не готов переплатить дополнительные $20-30 за возможности, реализуемые при помощи аппаратных кодеров, Behold TV 507 RDS может стать хорошим выбором."

 

«26.01.2006» Обзор ТВ-тюнера Behold TV 507 RDS на сайте Ф-Центр.
"Достоинств у такой интересной модели оказалось много, а вот каких-либо существенных недостатков практически не нашлось. Новый тюнер Behold TV 507 RDS действительно смог заявить о себе, как о самой передовой модели линейки, продемонстрировав отличное качество приема и такую же функциональность. Тюнеры Beholder уже давно стали серьезными конкурентами признанным грандами рынка, и теперь уже неизвестно, кто за кем гонится. Оценивая очень богатый набор полезных качеств, а также приемлемую стоимость тюнера, которая составляет порядка $70, Behold TV 507 RDS можно смело рекомендовать для покупки. Особенно тем, кто любит слушать радио, работая за компьютером."

 

«23.01.2006» Сайт 3DNews.ru присуждает модели ТВ-тюнера Behold TV 507 RDS награду "Best Buy"!

3DNews: Лучшая покупка!
"…По качеству изображения Behold TV 507 RDS не только не уступает двум рассмотренным выше тюнерам от AVerMedia, но и превосходит его там, где принимаемый телевизионный сигнал не слишком сильный. В частности, наблюдалась такая картина – на некоторых каналах телевизора наблюдались ощутимые помехи, а при просмотре на компьютере с Behold TV 507 RDS помех не было вообще. Сказывается и мощное программное обеспечение с наличием фильтров, и качественная аппаратная часть."

«19.01.2006» ТВ-тюнеры Beholder признаны сайтом Reviews.ru лучшими ТВ-тюнерами 2005 года!
"В 2005 году мы активно наблюдали за изменениями, происходящими на рынке ТВ-тюнеров, где, на наш взгляд, произошла неожиданная ротация брендов, и впервые, место лидера заняла компания Beholder, которая в течение всего года не переставала удивлять нас своими новыми разработками и идеями."

«13.01.2006» По итогам 2005 года на сайте HardwarePortal в категориях "ТВ-тюнер для ноутбука" и "Внутренний ТВ-тюнер" безоговорочно победили модели Behold TV Columbus и Behold TV 507 RDS соответственно!
HWP: Лучший тюнер 2005 года!

«10.01.2006» Обзор ТВ-тюнера Behold TV 507 RDS на сайте PcTuner.ru
"…Новый BeholdTV 507 RDS получился, бесспорно, лучшим PCI-тюнером, выпущенным компанией в завершении уходящего 2005 года. Выполненный на новой, заметно доработанной с целью помехозащищенности, печатной плате, он вобрал в себя все самое лучшее, что было у других внутренних TV-FM тюнеров Beholder, а также получил новые интересные особенности и замечательную функцию RDS, которую обязательно оценят любители послушать радиостанции FM диапазона."

 

«19.12.2005» Обзор ТВ-тюнера Behold TV 507 RDS на сайте Ferra.ru
"…Реальное качество картинки на Behold TV 507RDS действительно впечатляет. Практически на всех каналах мы наблюдаем качество, близкое к цифре, – нет никаких вертикальных полос, никакого отражённого сигнала, никаких «факелов» и шумов… что стало последним доказательством того, что все разговоры о невостребованности RDS – всего лишь бессмысленный спор. Если RDS есть, это очень хорошо!"

«16.11.2005» Новый сравнительный обзор с участием ТВ-тюнера Behold TV 507 RDS на сайте HardwarePortal
"…Beholder продолжает агрессивными темпами завоёвывать расположение тысяч пользователей в России. Формула простая – невысокая цена плюс максимальные возможности, помноженные на непревзойдённое качество, – эффективно работает с 2004 года. Модель BeholdTV 507 RDS в очередной раз расширила границы возможностей современных ТВ-тюнеров. Кроме того, BeholdTV 507 RDS станет новым эталоном, с которым можно будет сравнивать любой другой внутренний ТВ-тюнер. Ещё более эффективное экранирование и дополнительная фильтрация питания – привилегии, которые станут доступны покупателям уже в ближайшее время."

«09.11.2005» Обзор ТВ-тюнера Behold TV 507 RDS на сайте Reviews.ru
"…В заключение обзора мы хотели бы дать несколько советов тем, кто сейчас выбирает тюнер для своего компьютера. Здесь мы можем дать однозначный ответ, – если в вашем регионе есть станции поддерживающие стандарт RDS, то мы настоятельно рекомендуем дождаться 507 модель, он имеет достаточно большой функциональный потенциал, которым мы сможем воспользоваться уже в ближайшее время."

Behold TV Columbus


«13.12.2005» Обзор ТВ-тюнера Behold TV Columbus на сайте Ф-Центр
"…Если вы мобильны, современны и периодически балуете свой ноутбук и себя полезными аксессуарами, тюнер Behold TV Columbus станет одним из лучших ваших приобретений. Функциональность, современная "начинка", легкость установки и управления, огромное количество плагинов, компактный, стильный пульт ДУ – все это призвано украсить ваш досуг и облегчить вам жизнь."

 

«07.11.2005» PCMCIA ТВ-тюнер Behold TV Columbus получает награду "Excellent Package" на сайте iXBT.com!

iXBT: Награда за отличную комплектацию!
"…в актив Behold Columbus, без сомнения, можно отнести удобное русскоязычное ПО, оригинальную систему плагинов, в целом, хорошее качество изображения, качество звука, возможности его дополнительной обработки и оперативную поддержку со стороны производителя."

У нас на сайте появилась трансляция новостей в формате RSS! Адрес RSS-ленты – http://tuner.beholder.ru/rss.php

3 ноября 2005


«02.11.2005» Съвети за избор на TV/FM-тунер за ноутбук на сайт Reviews.ru!

"…ТВ тунер Behold TV Columbus е с «традиционен» ВЧ-блок и най-компактни размери, което е постигнато благодарение на ефективната печатна платка…
Най-важно за всеки тунер е програмното осигуряване, което осигурява поддръжка на всички хардуерни особености и разширява функционалните възможности на тунера. Именно по това тунерите на Beholder се различават от всички други..."

 

«25.10.2005» Обзор ТВ-тюнера Behold TV Columbus в журнале "Компьютерра", 25 октября, 2005.
"Columbus не отстал от своих больших братьев: в распоряжении пользователя целый букет современных возможностей. Тут и индивидуальная настройка параметров каждого канала, и планировщик заданий, несколько вариантов Deinterlace, поддержка телепередач в формате JTV, таймшифт, постобработка изображения, интеллектуальный захват и ещё множество полезных и не очень функций, свойственных всем тюнерам Behold."

 

«04.10.2005» Очередная награда PCMCIA ТВ-тюнера Behold TV Columbus на сайте HardwarePortal!

F1CD: Наш выбор!
"…единственное, что мне остаётся добавить – так это то, что лучший ТВ-тюнер для ПК, Behold TV 409FM, теперь стал доступен и в PCMCIA версии. Покупая Behold TV Columbus для ноутбука, вы не жертвуете буквально ничем. Вместе с компактным PCMCIA тюнером вы получаете всю мощь самого функционального программного обеспечения и сможете изучать на себе действие 25-го кадра, записывать телепередачи без рекламы и использовать тюнер в качестве охранной системы."

 

«04.10.2005» Наш PCMCIA ТВ-тюнер Behold TV Columbus завоевал награду "3DNews Recommended!" на сайте 3DNews.ru

3DNews рекомендует!
"К плюсам тюнера стоит отнести компактные габариты, современную аппаратную начинку, идеально подходящую к российской суровой телевизионной действительности, наличие FM тюнера на борту, аппаратные и широкие программные возможности подключения фильтров деинтерлейсинга, возможность подключения внешних плагинов, широкие возможности по поиску TV и FM каналов, трансляцию по сети и другие многочисленные программные возможности. Кроме того, к огромным плюсам относится и возможность работы на машинах со скромными ресурсами."

 

«30.09.2005» Обзор PCMCIA ТВ-тюнера Behold TV Columbus на сайте PcTuner.ru
"До последнего момента просто не верилось, что функциональность такого компактного устройства будет соответствовать внутренним PCI тюнерам этого же производителя, однако наше тестирование показало, что это действительно так… Это может показаться странным, а может и просто нетипичным для наших обзоров, но проанализировав проведенное тестирование, я так и не нашел существенных недостатков, которые бы стоило зачислить в минусы. В общей сложности тюнер использовался на ноутбуке около двух недель, и за все это время, признаться, были лишь положительные эмоции"

 

«29.09.2005» Тестване на PCMCIA ТВ-тунер Behold TV Columbus на страниците на сайт Ferra.ru

Протестировано Ferra!
"…новый Behold TV Columbus выглядит действительно более чем выигрышно. Здесь все, от продуманной конструкции и комплектации, до грамотной аппаратной начинки и уникального программного обеспечения, нацелено на получения максимально функционального и качественного решения, которое полностью соответствует уровню современных PCI тюнеров TOP уровня… Другими словами, сочетание аппаратно-программного обеспечения и доступной цены, делает Behold TV Columbus лучшим тюнером для ноутбука, аналогов которому пока нет."

 

«07.09.2005» PCMCIA ТВ-тунер Behold TV Columbus получава наградата "За техническо лидерство" на сайт AMDNODE.com.ru

AMDNode: Награда за техническое лидерство!
"Behold TV Columbus – это новый TV тюнер от знаменитой фирмы Beholder. Его ждали очень давно. Ещё бы! Продукция компании – чуть ли не лучшая в классе, в чём я убеждаюсь чуть ли не каждый день, являясь счастливым обладателем их флагманской модели Beholder 409… У нас появилось первое устройство, награждаемое нашим виртуальным призом за "Техническое Лидерство" Браво! Так держать, Beholder!"

«23.09.2005» Резултати от конкурса за най-добро мото за продукцията на Beholder, проведен съвместно със сайт HardwarePortal.
 • Първо място се присъжда на мотото "Beholder – настоящий ТВ-тюнинг". Автор этого слогана удостаивается ТВ-тюнера Behold TV 409 FM. Отличный тюнер за отличный рекламный слоган! Теперь он сможет самостоятельно провести тюнинг своего компьютера.
 • Второе место: "Beholder – владей эфиром". Наградата е тунер Behold TV 407 FM. Поздравления за автора, който нече ще може пълноценно да владее ефира на своя компютър.
 • Третье место: "Beholder – дорог каждый кадр". Авторът печели модел Behold TV 405 FM и теперь он поймёт, насколько же его слоган актуален – такими хорошими кадрами как у ТВ-тюнеров Beholder надо дорожить!
 • Четвъртое място е за мотото "Beholder – смотри в оба". За Украйна заминава ТВ-тунер Behold TV 403. Пожелаем автору и в дальнейшем смотреть в оба и участвовать во всех наших конкурсах!
 • Специальный приз заслужил один из участников, который прислал целый сценарий рекламного ролика, в котором присутствовал немного хулиганский слоган "Ставь Beholder в твою мать – будет клёво принимать". Так радостно смеялось жюри над этим слоганом, что присудило автору тюнер Behold TV 401. И пусть автор ставит его куда вздумается.
По материалам сайта HardwarePortal.

«07.06.2005» ТВ-тюнер BeholdTV 409 FM получает награду "За техническое совершенство" в тестировании девяти ТВ-тюнеров в журнале "Подводная лодка", июнь, 2005.

Подводная лодка: награда за техническое совершенство!
"При тестировании ТВ-тюнер BeholdTV 409 FM нашёл 15 каналов. Ручная подстройка ни для одного из них не потребовалась. Стереозвук в формате NICAM звучал отлично. Итак, BeholdTV 409 FM, обладатель нашей награды "За техническое совершенство", – тюнер для самых требовательных пользователей, которые не намерены идти на компромиссы и предпочитают всегда иметь максимум возможностей."

 

«17.05.2005» Обзор ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM в журнале "Chip Special", #5, 2005.
"Среди внутренних тюнеров для настольных компьютеров наибольший интерес вызывает модель BeholdTV 409 FM, в основе которой лежит новейший декодер и уникальное программное обеспечение, позволяющее кардинально изменить представление о возможностях современных ТВ-тюнеров."

 

«27.04.2005» Тестирование ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM на сайте Fcenter.ru.
"Современная аппаратная база и грамотная разводка платы придали тюнеру высокую чувствительность, хорошую помехозащищенность, а также расширили его аудио-функции. Программная часть с четвертой версии стала еще более проработанной и интуитивной. С этой стороны можно признать, что для Behold TV 409 FM не имеет большого смысла скачивать какие-либо альтернативные программы. Учитывая богатый набор полезных качеств, а также вполне приемлемую среднюю ориентировочную стоимость тюнера в московских компьютерных салонах, составляющую порядка $65, можно смело рекомендовать Behold TV 409 FM для покупки."

 

«21.04.2005» Обзор ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM в журнале "Компьютерра", #15, 19 апреля 2005.
"Тюнер поймал все имеющиеся каналы, и ни один из них не потребовал ручной подстройки – изображение чистое и чёткое, наводок от компьютера не наблюдалось… Функциональность и стабильность BeholdTV – программы для управления тюнером – растут с каждой версией."

«21.04.2005» Обзор новых ТВ-тюнеров Beholder на сайте Ferra.ru.
"Из всего вышесказанного хочется сделать единственный вывод: новую линейку тюнеров Beholder, благодаря идеальному сочетанию высокого качества картинки и звука, уникальной функциональности программного обеспечения и конкурентоспособной цены, можно считать одной из лучших среди линеек современных внутренних ТВ-тюнеров."

«20.04.2005» Тест ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM на сайте HardwarePortal.
"Первое место по результатам тестирования мы присуждаем ТВ-тюнеру Beholder Behold TV 409. В его пользу играют полная адаптация для российского телевещания, удобное и функциональное программное обеспечение. Высокая скорость загрузки и работы плюс отличное качество приёма большинства каналов. Эту модель можно рекомендовать без исключения всем – кто ищет качество, отсутствие проблем и максимальный набор функций."

 

«11.04.2005» Тест ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM в журнале "Upgrade", #13, апрель 2005.
"…Отличный у тюнера софт. Лучший. Русскоязычный. По функциональности напоминает старенький Winamp, даже внешнее сходство имеется. Интерфейс спартанский, простой и наглядный, и в то же время всё есть, и это "всё" под руками. За время работы с BeholdTV мне ни разу не пришлось обращаться к "Помощи"… В общем, хотите ТВ-тюнер? Рекомендую BeholdTV 409 FM! Хорошая вещь, по вполне разумной, кстати, цене."

 

Наша новая модель ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM получила две награды в обзоре на сайте iXBT.com.


Новая линейка ТВ-тюнеров – BeholdTV 405 FM, BeholdTV 407 FM и BeholdTV 409 FM удостоена сразу двух наград на сайте Reviews.ru!

iXBT: Отличная комплектация!
iXBT: Оригинальный дизайн!
"Удобное русскоязычное ПО с большим количеством доступных настроек, оригинальная система плагинов, приличное качество изображения и звука, отличная совместимость со звуковыми картами, оперативная поддержка со стороны производителя и конкурентоспособная цена позволяют считать Behold FM 409 одним из наиболее достойных кандидатов на покупку среди PCI-тюнеров верхнего ценового диапазона без поддержки аппаратного сжатия в MPEG1/2. К тому же, многие предоставляемые на данной момент программой Behold TV возможности просто не имеют аналогов у конкурирующих продуктов."

31 марта 2005


Обзор новой линейки ТВ-тюнеров Beholder на сайте Tom's Hardware Guide.
"ТВ-тюнер Behold TV 409 FM использует самый лучший на сегодняшний момент ВЧ-блок Philips MK3 и чип Philips 7135HL, в результате чего обеспечивает отличное качество изображения и звука. Однако, в гораздо большей степени мы хотели бы подчеркнуть возможности мощной программной оболочки Behold TV, которые позволяют, например, удалять эффект двоения изображения, применять различные алгоритмы фильтрации, а также реализовать на базе ТВ-тюнера простую систему видео-наблюдения. Как известно, недостаточно просто создать эффективное "железо" – необходимо ещё снабдить его грамотным программным обеспечением, что компании Beholder удаётся в полной мере."

28 марта 2005


Новая линейка ТВ-тюнеров – BeholdTV 405 FM, BeholdTV 407 FM и BeholdTV 409 FM удостоена сразу двух наград на сайте Reviews.ru!

Reviews: Лучшая покупка!
Reviews: Награда за оригинальность решения!
"Итак, первое впечатление, – качество практически идеальное. Почти все имеющиеся в кабельной сети каналы принимались без каких-либо проблем с высоким уровнем детализации, хорошей цветопередачей. Другими словами, тюнер принимает каналы не хуже обычного телевизора, а где-то даже лучше. Так, например, тюнер великолепно отображал канал «Столица», который на телевизоре вообще не находится. Что же касается приема на комнатную антенну, то и здесь тюнер показал отличные результаты."

21 марта 2005


Тест ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM на сайте PcTuner.ru.
"Доработанная аппаратная часть тюнеров теперь неподвержена помехам по питанию, которые хотя и немного, но наблюдались на более ранних моделях. Благодаря применению более качественного ВЧ-блока производства Philips, новые тюнеры обладают хорошей чувствительностью, а топовая модель – BeholdTV 409FM – плюс к этому имеет еще и самый современный чип SAA7135, c расширенными звуковыми возможностями… Предлагаемое программное обеспечение уже порядком превосходит по функциям даже самые лучшие альтернативные программы."

11 марта 2005


Обзор ТВ-тюнеров BeholdTV 405 FM, BeholdTV 407 FM и BeholdTV 409 FM на сайте 3DNews.ru.
"На сегодняшний день – это самая продвинутая линейка тюнеров на российском рынке под любого юзера, причем каждая карточка современная, а не устаревшая, что особенно важно! А слабые стороны? Вот сижу я сейчас и думаю… Не знаю, может быть такое или нет, но я не нахожу чего-то достойного быть записанным в минусы этим девайсам."

3 марта 2005


По результатам тестирования нового ТВ-тюнера BeholdTV 409 FM сайтом HardwarePortal, эта модель удостоена награды "Выбор редакции"!

HWP: Выбор редакции!
"Из доступных на стационарной антенне 16 каналов, ТВ-тюнер Behold TV 409 FM поймал все 16. Естественно, нас интересовало сравнение качества 403-й модели и 409-й, чтобы оценить преимущества нового ВЧ-блока Philips MK3. Однако, чтобы увидеть разницу, пришлось переключаться на каналы с плохим качеством вещания. Здесь действительно новый ВЧ-блок оказывается лучше приспособленным для нашего вещания… Лучший ТВ-тюнер стал ещё лучше. И, без сомнений, он заслуживает награду "Выбор редакции"."

.

24 февраля 2005


Обзор ТВ-тюнера Behold TV 403FM в журнале "КомпьютерПресс", февраль, 2005 г.
"…На данный момент тюнер является одним из самых функциональных продуктов, чему он в первую очередь обязан прекрасному программному обеспечению, которое имеет простой, интуитивно понятный и в то же время привлекательный интерфейс. Кроме того, в тюнере реализованы все возможности декодера Philips SAA4134HL. Благодаря всем этим свойствам, которые обеспечивают очень высокое качество картинки, и своей довольно консервативной цене, ТВ-тюнер Behold TV 403FM может считаться одной из самых удачных покупок."

21 февраля 2005


«03.02.2005» Оторизиран сервизен център за ТВ-тунери Beholder!

«10.02.2005» ТВ-тюнер BeholdTV 403 удостоен награды "Лучший внутренний ТВ-тюнер 2004 года" сайте HardwarePortal.ru!

HWP: Лучший тюнер 2004 года!
"За первый год своей жизни ТВ-тюнер Beholder научился очищать картинку от эффектов многолучевого приёма, переключать каналы с различными эффектами, появилась возможность сдвига во времени (причём, в самой лучшей реализации на текущий момент), следить за камерой видеонаблюдения и много ещё чего. На начало 2005 года ТВ-тюнеры Beholder Behold TV 403 являются самыми функциональными и самыми качественными на российском рынке, а компания-производитель обеспечивает им отличную поддержку новым ПО и драйверами."

«10.01.2005» Резултати на сайт Ferra.ru за 2004 г.: ТВ тунер BeholdTV 403 се удостоява със званието "Най-добър ТВ-тунер"!

Ferra: Лучший ТВ-тюнер!


«08.12.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403 на сайт Tom'sHardwareGuide.ru
"…тунер Beholder TV 403 FM може да бъде наречен достоен продукт в своята ценова ниша. Тунерът демонстрира добро качество на изображение благодарение на отлично изработено ПО с поддръжка на допълнителни модули и реализиране на всички функции на чипсет Philips."

«26.11.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403 в журнал "Upgrade" – ноември 2004.
"Дали не е време телевизорите и радиоприемниците да се пенсионират? Софтуерът  към тунера постоянно се усъвършенства, нови версии и допълнителни видеофилтри се публикуват редовно на сайта на производителя. Изводът е еднозначен: must have!"

«10.11.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403 в журнал "Компютерра" от 9 ноември 2004 г.
"Телевизионните канали демонстрираха напълно конкурентоспособно качество. Присъщото за Philips SAA7134 естествено цветопредаване и нелоша защитеност от смущения позволяват с удоволствие да се гледа ТВ на 20” екран. Звукът не предизвиква забележки."

«08.10.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403 на сайт Ferra.ru.
"Благодарение на удачно съчетание на качествено «желязо» и обмислено функционално програмно осигуряване Behold TV 403 FM обезпечава много високо качество на картина в условия на уверено приемане. В условия на лошо приемане също така максимално отстранява смущения и шум, с което не само не отстъпва на тунерите на всички известни производители, но дори ги превъзхожда."

«06.09.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403FM на сайт PcTuner.ru.
"...напълно завършено и пълноценно устройство. Плюсовете еднозначно превъзхождат минусите. „Желязо”, софтуер – всичко е реализирано добре. След покупка не е нужно нищо повече, освен да се проверява за обновяване на програмата..."

«19.08.2004» На сайта заработи форум, в който има отделни раздели за тунери, охранителни системи, програмно и хардуерено осигуряване. Добре дошли!

«27.07.2004» ТВ-тунер BeholdTV 401 завоюва наградата «Най-добра покупка» при тестване на сайт Reviews.ru!

Reviews: Лучшая покупка!
"...при значително понижена цена и незначително ограничение на функционалност Beholder успя да създаде действително качествен продукт с пълнофункционално програмно осигуряване за максимално комфортно използване на тунер за гледане на ТВ-прогрми и за запис на видео и аудио, с което компютърът се превръща в многофункционално домашно видео студио..."

«14.07.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 401 на сайт HardwarePortal.
"Потребители, които не слушат радио през компютъра и са свикнали при запис да ползват звук през аудио карта, вероятно ще оценят възможностите да спестят пари при покупка на ТВ-тунер, без при това да се губи от страна на функционалност. По-просто казано, Behold TV 401 е възможност да се похарчи по-малко при без компромис с  качеството."

«28.06.2004» Сайт Reviews.ru публикува статия "Секретите на ТВ-тунер BeholdTV 403FM".
"В заключение на нашия обзор за възможностите на програмата BeholdTV трябва да се отбележи, че благодарение на удачния и обмислен интерфейс, както и на широките функционални особености при гледане, настройки и запис, тази програма може да се счита за една от най-добрите и значително превъзхожда възможностите на други програми за тунери на известни производители, които при това струват по-скъпо отколкото Behold TV 403 FM."

«23.06.2004» Обзор на възможностите на програмното осигуряване за ТВ-тунер BeholdTV 403FM на сайт HardwarePortal.
"Казано с прости думи: програмното осигуряване, което е в комплекта на ТВ-тунери Beholder към днешно време е еталон за качество и функционалност. Въпреки че засега няма функция за изместване по време (Timeshift), това не е съществен недостатък. Функционално, но при това просто, удобно и гъвкаво. Просто еталон!"

«22.06.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403FM на сайт iXBT.com.

Протестировано iXBT
"Дебютът на търговската марка Behold TV може да се счита за състоял се. Behold 403 FM успешно се вписва в практически свободния до този момент среден ценови диапазон. Удобното рускоезично ПО с богати възможности, приличното качество на изображение и звук, оперативната поддръжка от страна на производителя и конкурентоспособната цена безусловно ще позволят на този модел да привлече вниманието на потенциалните клиенти."

«15.06.2004» ТВ-тунер BeholdTV 403FM завоюва поредна награда "Избор на редакцията" при тестване на сайт Reviews.ru!

Reviews: Выбор редакции!
"Както се вижда, по своите възможности и качество тунерът Behold TV 403 FM не само не отстъпва на световно известни марки, но дори ги превъзхожда, като предоставя на потребителите по-гъвкави възможности за настройки на параметри с цел получаване на по-качествена картина при различни условия на приемане. Освен това не може да се пренебрегне относително ниската цена спрямо сравними модели на конкурентните продукти. Именно затова се присъжда наградата 'Избор на Редакцията".

«11.06.2004» Обзор на ТВ-тунер BeholdTV 403FM на сайт 3D News.
"Удивително хармоничен интерфейс и грамотно разположени настройки на тунера; максимална реализация на всички възможности на чипсета Philips SAA7134HL; поддръжка на телетекст; ниска цена."

«31.05.2004» Удачен дебют на ТВ-тунер BeholdTV 403FM в обзор на сайт HardwarePortal! На модела е присъдена почетната награда "Избор на редакцията".

HWP: Выбор редакции!
"ТВ-тунер Behold TV 403 FM за момента се явява най-функционално устройство. Програмното осигуряване без съмнение е насочено към истинските ценители на качествена ТВ, които обичат да настройват програмата според собствените си желания. А Behold TV позволява да се правя такива настройки! Високото качество на аналоговия блок, вградените филтри и пълноценното използване на възможностите на чипсета Philips SAA7134HL предлагат отлично изображение както при гледане на ТВ-програми, така и при запис на компютър. Най-интересното е, че цената на този тунер е по-ниска от тази на основния конкурент - AverMedia StudioTV 307, построен на базата на същия чипсет, като при това Бехолдер по нищо не отстъпва, а по много параметри на програмното осигуряване даже го превъзхожда!"

«21.05.2004» Beholder излиза на пазара на ТВ тунери с първите два модела - BeholdTV 401 и BeholdTV 403FM

 

Класации, рейтинг и пазарни позиции
Серебряная награда iXBT Brand 2009!

«BGReview» «iXBT Brand – Избор на читателите» ixbt

По-подробно за класацията в превод на български език. Данни за рейтинги в категория «производител на ТВ-Тунери» за периода 2004~2011 г. на сайт ixbt.ru! Текущи резултати от ежегодната класация на сайт ixbt.com към «31.12.2011»

Серебряная награда iXBT Brand 2009!

«13.01.2012» Beholder се класира на второ място в класацията «iXBT Brand 2011 – Избор на читателите» в номинация «производител на ТВ-Тунери» на сайт ixbt.ru!

Като най-застъпена марка на пазара за ТВ тунери своето лидерство запазва AverMedia .

Beholder, които са известни на пазара като производител на висококачествени ТВ тунери с марката BeholdTV не отстъпва от второто място.

"Бронзовият медалист" от предишни години - Pinnacle напусна лидерската тройка още през 2010 г. и продължава да губи гласове. Във връзка с това, че в асортимента на компаниията останаха само специализирани capture-устройства (Pinnacle продаде своя бизнес в производството на ТВ-тунери на компанията Hauppauge Digital), които едва ли могат да се считат за класически ТВ-тунери, 2011 година остава последна за марката в тази номинация.

Компанията ASUS, която за първи път се оказа на третото стъпало в тази номинация през миналогодишното гласуване през 2011 г. дори добави 3% гласове, които видимо "измъкна" от AverMedia."

Серебряная награда iXBT Brand 2009!

«17.01.2011» Награда "iXBT Brand 2010 - Избор на читателите" в категория "Производител на ТВ тунери" на сайт ixbt.ru!

"...За първи път от много години в тази най-стабилна номинация от нашия вот настъпиха изменения. AverMedia, като отдавна позната марка на пазара за ТВ-тунери съхранява своето лидерство.

От второто място не отстъпва и производителят Beholder, известен на пазара с висококачествени ТВ-тунери с марката BeholdTV.

"Бронзовият медалист" от предишни години - Pinnacle обаче напусна лидерската тройка, което не е учудващо..."

Серебряная награда iXBT Brand 2009!
«12.01.2010» Компанията Beholder зае второ място в класацията «iXBT Brand 2009 – Избор на читателите» при номинациите в категория «Производител на ТВ-Тунери»!
Серебряная награда iXBT Brand 2009!
«14.01.2009» Компанията Beholder зае второ място в класацията «iXBT Brand 2008 – Избор на читателите» при номинациите в категория «Производител на ТВ-Тунери»!
Серебряная награда iXBT Brand 2009!
«14.01.2008» Компанията Beholder зае второ място в класацията «iXBT Brand 2007 – Избор на читателите» при номинациите в категория «Производител на ТВ-Тунери»!
Серебряная награда iXBT Brand 2009!

«09.01.2007» В традиционното гласуване "Бренд на годината' 2006", което се провежда от сайта iXBT.com ТВ-тунери Beholder заемат второ място!

"Beholder значително засили своите позиции през изминалата година и успя да изтласка Pinnacle от втората позиция. В допитването за 2006 година 19,2% от аудиторията наiXBT.com предпочитат именно тази марка ТВ-тунери."

Серебряная награда iXBT Brand 2009!
«10.01.2006» Компанията Beholder се изкачи на почетното второ място в класацията «iXBT Brand 2005 – Избор на читателите» при номинациите в категория «Производител на ТВ-Тунери»!
«BGReview' 2005» Дори за непълна година от появата на ТВ тунери Behold TV, още с първите модели Beholder успяват "да изстрелят" бренда от "небитието" до седма позиция в Топ 10 за 2004 г., като изпреварват знакови марки, сред които са "силните на времето" - Kworld, Compro, Pinnacle, Hauppauge, Manli, ASUS...

 

Beholder във времето...

«02.06.2009» "Пет години ТВ-тунери Beholder" - статия в сайт f1cd.ru:

"...Допускате ли възможност да се заемете с нещо друго освен с ТВ-тунери?
Добър въпрос. А защо не? Въпросът е, че по мое (б.р. на Ст. Стелмахов – продуктов мениджър в Beholder) мнение трябва да се занимаваме с това, което се получава най-добре. Тунерите Beholder са винаги качествен и изпипан до най-малките детайли продукт, най-важната част от който е уникалното програмно осигуряване, а също така ред фирмени схемотехнически решения...

...Къде освен в Русия могат да бъдат намерени Вашите ТВ-тунери?
Нашите партньори продават Beholder в България
, Украйна, Белорусия, Казахстан, Молдова, Азърбайджан, Латвия и ред други страни. По-подробна информация може да бъде намерена в нашия сайт - раздел «Продажби»...

...Какво бихте посочили като най-голямо постижение за изминалите 5 години?
Може би най-голямото постижение е това, че нашите клиенти ни обичат. Ние от своя страна се стараем да им предложим най-доброто срещу разумна цена - постоянно обновяваме програмното осигуряване, като непрекъснато увеличаваме функционалността на нашите продукти. Оказваме непрекъсната оперативна и най-вече действена техническа поддръжка...
За това нашите клиенти ни обичат, препоръчват ни на своите приятели и за нищо не биха сменили Beholder за друг ТВ-тунер..."


«03.07.2007» Статия на сайт HardwarePortal – "Трета годишнина на Beholder: подарък за почитателите - нови плъгини".
"В края на май 2004 година компанията Beholder отбеляза третата си годишнина от присъствието на пазара. Неведнъж е разказвано за успехите и достиженията на компанията за първите две години от своето съществуване (вж. статията "Beholder: путь длиною в два года"), а сега за пореден път има повод да поговорим за това как се променя пазарът на ТВ-тунери и какво ново да се очаква от този производител."


«26.06.2007» На сайт Reviews.ru е публикувана обзорна статия "Beholder: Историята продължава…", посветена на дейността на компанията Beholder, характерните особености на нейната продукция и вероятни тенденции в бъдещото развитие (вкл. преглед на плъгини и фирмени технологиги):

"…Причините за успешното развитие на компанията са няколко. Една от най-важните по наше мнение се състои в умението да се изслушват и предвиждат желанията на потребителите. Благодарение на това рядко срещано качество компанията успя да създаде продукти, които удовлетворяват потребностите на най-различни категории потребители: от такива, които търсят оптимални по цена и качество решения до тези, на които е необходим «топ-тунер» с най-съвременни решения и тенденции."


«23.06.2006» Статия "Beholder – путь длиною в два года" на сайт HardwarePortal
"...В края на май 2004 година на руския пазар за компютърно оборудване настъпи събитие, важността на което беше трудно да се прецени... Днес Beholder без преувеличение е символична марка за стотици хиляди потребители, а дори само името на компанията еднозначно се асоциира с висококачествени ТВ-тунери...
...Активната политика на ръководството на компанията Beholder доведе до това, че

епохата в развитието на ТВ-тунерите вече се разделя на два етапа:
...до Beholder... и след това!


«23.05.2006» За рожденния ден на компанията Beholder на сайт Reviews.ru излезе статия "Beholder – две години по-късно…", в която са отразени основни моменти в двугодишното развитие на компанията, които по наше мнение имат най-голямо  значение както за отделните потребители, така и за цялата индустрия за компютърни ТВ-тунери като цяло. Надяваме се на по-нататъшно плодотворно сътрудничество и на свой ред обещаваме да радваме своите поклонници с нови, съвършени продукти за истинските ценители на качество и надеждност!
"…От анализа на основните етапи в развитието на Beholder за изминалите години е сложно да се предвидят поредните стъпки на компания, която за целия този период не допусна нито една сериозна грешка, като предложи именно такива продукти и решения, които са необходими в дадения момент, при това забележимо изпреварвайки своите основни конкуренти. Може с увереност да се каже, че в бъдеще очакваме да видим още много нетрадиционни решения, които може би ще се възприемат по различен начин от публиката, но сме уверени в едно – това ще бъдат функционални и качествени продукти с голям потенциал и в бъдеще…"


«21.05.2004» Началото: Beholder излиза на пазара на ТВ тунери с първите два модела « BeholdTV 401 и BeholdTV 403FM »

 

Драйвери и програмно осигуряване за ТВ тунери Beholder

«2014»

«12.09.2014» Актуалицазия на ресурсен файл за български интерфейс за BeholdTV / «Agent Behold TV» / «BhConfig» до v.5.24

 

«11.09.2014» НОВИ версии:

Универсален драйвер v.5.5.5.0

 • Добавен e AVStream драйвер за USB A/V декодер Conexant CX23102 и поддръжка на модел Behold TV Cruise.
 • Добавена е поддръжка на DVB демодулатор SiLabs Si2168 ревизия B40.
 • Добавена е функция за енергоспестяване в модула за управление на RF тунери NXP TDA18271 и TDA18273.
 • Поправен е проблем при превключване на системи BG/DK в модула за управление на RF тюнери NXP TDA18271 и TDA18273.
 • Поправена е повторная перестройка системы в модула за управление на RF тунер NXP TDA18273.
 • Поправено е повреждане на TS поток при модели с чипсет NXP SAA7135 след изход от "спящ" режим/хибернация.
 • Поправена е грешка Soft IR при декодер Sony SIRC-12/15/20 в модели с функции ARC.
 • Поправен е Bugcheck DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION под Windows 8/8.1 Verifier.

Програмно осигуряване - Behold TV v.5.24

 • Добавени са "горещи" клавиши (hotkey~s) за бърз избор на желан аспект на кадър.
 • Добавена е настройка за последователно превключване на аспект на кадър.
 • Възстановено е контекстно меню за бърз избор на размер на видеопрозорец с автоматично изброяване на аспекти на кадър.
 • Подобрено е визуално превключване на аспект на кадър в аналогов режим при превключване на канали.
 • Подобрена е детекция на радиотекст RDS в режим FM Radio.
 • Подобрена е работа с нискобитрейтови PLP (< 5Mbps) в DVB-T2.
 • Добавени са DVB видео-заставки c аспект на кадър 16:9.
 • Добавено е изобразяване на параметри OFDM за DVB-T2 Lite модулации и extended bandwidth.
 • Поправено е превключване на аспект "16:9 Anamorphic" при свързване към зададен канал.
 • Поправена е грешка при продължаване на запис на DVB поток във файл след спиране на Таймшифт.
 • Поправено е превключване на ТВ системи в режим "BG/DK auto" при канали със системи B/G/H.
 • Поправено е вдигане на главнана линия на аудио миксера под Vista/7/8 при отсъствие в миксера на линия Wave.
 • Поправено е изобразяване на различаващи се формати на DVB Audio пътеки в контекстното меню на видеопрозореца.
 • Поправено е изобразяване на списък с ТВ програми JTV за избран DVB канал в OSD при задандено изместване по време.
 • Поправено е отсъствие на списък с ТВ програми EPG за избран DVB канал в OSD при повторно извикване на команда Info.
 • Поправена е работа на макрос %tvguide% за DVB EPG.

«27.ХIІ.2013» Нова версия на Универсален драйвер v.5.4.4.0. Нововъведения/фиксове:

 • Обновен е микрокодът на демодулатор Si2168.
 • Увеличено е максималното време за очакване LOCK при нискобитрейтови DVB-T2 мултиплекси.
 • Поправена е грешка MediumGUID на устройство "Behold TV T8: DVB-C Capture" при работа със странични BDA приложения (в частност ProgDVB).
 • «13.ХIІ.2013» Нова версия на Универсален драйвер 5.4.3.0 и софтуерен комплекс BeholdTV 5.22 за всички PCI / PCIe / USB ТВ тунери Beholder. Нововъведения/фиксове:

Универсален драйвер v.5.4.3.0:

 • Включена е инверсия на спектър по подразбиране за DVB-C канали.
NXP SAA7231:
 • Добавена е поддръжка на PCIe ТВ тунер Behold TV T8.
Trident TM6010:
 • Поправена е логика I2C при работа с тунер XCeive XC5000C.

BeholdTV v.5.22:

 • Поправено е отсъствие на описание на предвания DVB EPG при излъчване extended event descriptor в EIT таблици.
 • Поправено е изобразяване на DVB EPG программи в OSD при смяна на коррекции на време.
 • Поправено е формиране на shortcut Агент за Windows меню Автозареждане (Startup).
 • Поправена е работа на флаг "Всички останали потоци" в Панел за запис -> Digital Video Broadcasting -> Transport Stream (*.ts).
 • Поправено е скриване на курсора на мишката в пълноекранен режим при определени стойности на аспект на кадър.
 • Поправено е пропадане на OSD при определени условия в Windows Vista/7/8.
 • Поправено е зареждане на изображения за ПДУ в панела за настройки след първо инсталиране под Windows Vista/7/8.
 • Поправена е грешка в приложението по време на работа на RDS декодера в режим FM радио.
 • Добавлна е възможност за запазване на съотношение на страни (аспект) на кадър за всеки TV канал в аналогов режим (може да бъде изключено от потребителя).
 • Добавено е извеждане на описание на DVB EPG предаване в OSD (може да бъде изключено от потребителя в настройките на OSD).
 • Добавени са честоти 50..106 МHz в мрежата за DVB-C канали.
 • Добавена е възможност за автосканиране на DVB-T/T2/C за зададен честотен диапазон със стъпка 1 МHz.
 • Добавенf e заобикаляне на проблем при ретранслиране в DVB мултиплекс anachronistic PTS/PCR, в частен случай това водеше до отсъствие на звук при DVB-T2 канали "Radio Vesti-FM", "Radio Mayak", "Radio Rossii" от федералния пакет в Русия.
 • Добавена е съвместимост с Windows 8.1.
 • Разрешено е използване на телетекст в DVB режим по време на запис.
 • Разрешен е доступ до панела за настройки по време на запис, сърфинг на канали и в режим Таймшифт.
 • Задания за модул "Планирани задачи" тип "Гледане" се пускат в пълноекранен режим само ако са били планирани без участие на потребителя (стартиране по таймер ARPC или от BIOS).
 • «07.VIIІ.2013» НОВИ версии Универсален драйвер 5.4.1.0 и софтуерен комплекс BeholdTV 5.20 за всички PCI / PCIe / USB ТВ тунери Beholder. Нововъведения/фиксове:

Универсален драйвер v.5.4.1.0:

 • Добавена е поддръжка на BDA обработчик KSPROPERTY_BDA_PLP_NUMBER за превключване на DVB-T HP/LP и DVB-T2 PLP ID в странични приложения, които използват BDA архитектура.

NXP SAA713X:

 • Добавена е поддръжка на PCI ТВ тунер Behold TV T7 и DVB-T/T2/C демодулатор Si2168.

NXP SAA7231:

 • Корекция на аналогов front-end (NAICO) в режим CVBS вход.

BeholdTV v.5.20:

 • Поправен е проблем с разпознаване на файлова система exFAT и изкуствено ограничение на дължина на файл до 4 GB.
 • Поправено е изобразяване на глобално натоварване на CPU под x64 Vista/Seven/8.
 • Поправен е проблем със „събуждане” на компютъра по разписание при използване на повече от едно копие (instance~s) на приложението.
 • Добавен е профил Transport Stream за хардуерния MPEG енкодер NEC (X7) и програмен енкодер InterVideo в режим запис на видео/аудио.
 • Добавен е профил Transport Stream за хардуерни и програмни MPEG енкодери в режим запис само на аудио.
 • Добавена е функция „пауза” за хардуерни MPEG енкодер SAA6752HS (M6[3]/Extra) в профил Transport Stream.
 • Добавена е възможност за автоматично пускане на приложението в пълноекранен режим при включване на компютъра от пулта за ДУ (за модели с поддръжка на ARPC).
 • Задания в модула за планиране на задачи от тип "Гледане" се пускат в пълноекранен режим.
 • Добавена е настройка на пътища по подразбиране за съхранение на данни: Запис, Таймшифт, Програма с предавания в инструмента BhConfig.exe. Под Vista/Seven/8 по подразбиране се предлагат персонални пътища в раздел "Библиотеки".
 • Добавена е функция за елевация на привилегии в инструмента BhConfig.exe под Vista/Seven/8 при активен UAC.
 • Поправена е липса на регулиране ниво на звук посредством основна линия миксера за цифрови аудио изходи под Vista/Seven/8.
 • Добавени са режими за сърфинг на канали в „мозайка” от 9x9, 10x10, 11x11, 12x12 прозореца.
 • Добавена е възможност за изключване на DSP тембър на звук по време на видеозапис.
 • Добавена е поддръжка на Line Mono LL и RR в режим A/V вход за USB модели тунери (необходим е драйвер 5.3.8.0 и по-нов).
 • Добавени са ръчни режими за синхронизация на редове за PCIe модели тунери на базата на чипсет SAA7231.
 • Добавено е кръгово „превъртане” в режим на OSD "Информация за канали".
 • Добавена е възможност за инвертиране на скрол на мишката в настройките за управление.
 • Добавена е поддръжка на цифрови стандарти DVB-T2 и DVB-C.
 • Добавени са нови режими за видео аспект, отделно за аналогово и цифрово излъчване.
 • Поправена е работа на видео аспект PanScan 16:9 при работа с широкоформатни източници.
 • Поправена е липса на текстови редове DVB EPG, кодирани във формати ISO-8859-(1-9).
 • Поправено е включване на звук от режим Mute при увеличаване на нивото на усилване от системния миксер при случаи на включена опция "Управление на обща линия на усилване на аудио миксера".
 • Поправени са забележки по съвместимост с Windows 8.
 • Поправен е режим silent при инсталиране и деинсталиране на приложението (ключ /S).

BeholdTV v.5.19: Добавена е поддръжка на нови версии тунери /ревизия XC5000C/. Измененията в драйвера и ПО касаят изключително работата с новия ВЧ блок. /Актуализиран български езиков пакет е достъпен за сваляне от тук/


«27.12.2012» Публикувана е НОВА версия 5.3.8.0 на Универсален драйвер за всички ТВ тунери Beholder:

 • Добавена е поддръжка на аудио режими Line Mono LL и RR за A/V вход на USB тунери Beholder;
 • Поправено е спиране на хардуерния скалер („замръзване” на изображение) при слаб видеосигнал при тунери с PCI интерфейс (проблемът се е проявявал  предимно в режим „сърфинг на канали”;
 • Поправена е грешка на инсталатора в режим „silent” под Windows 2000/XP/2003;
 • Добавено е премахване на изпълнимия файл на инсталатора от системата при деинсталиране на драйвер чрез функция "Инсталиране и деинсталиране на програми"~"Установка и удаление программ".

 

«13.12.2012» Публикувана е версия 5.3.7.5 на Универсален драйвер за всички ТВ тунери Beholder.

 • Добавена e поддръжка на RF тунер NXP TDA18273HN за нови ревизии PCIe модели;
 • Добавена e поддръжка на RF тунер XCeive XC5000C за нови ревизии USB и PCI модели
 • Поправена е нестабилна работа на RF тунер XCeive XC5000C при USB модели;
 • Добавени са ключове /s (silent режим) и /u (uninstall) за инсталиране/деинсталиране на драйвери без визуализиране на потребителски диалог.

«05.04.2012» Публикувана е версия 5.3.5.0 на Универсален драйвер за всички ТВ тунери Beholder:

 • Решен e проблем с цифров подпис за някои релийзи на 64-битова версия ОС Windows 7.
NXP SAA7231:
 • Поправен е проблем с пропадане на звук след затваряне на приложението BeholdTV в случаи, когато са отворени DirectShow инстанси на устройство за запис от външни приложения.

 


«11.02.2011» Публикувани са обновени версии на универсален драйвер - v. 5.3.2.0 и Behold TV - v. 5.17:

Универсален драйвер v.5.3.2.0

 • Количеството на едновременно поддържани тунери повече не е лимитирано - зависи единствено от налични (свободни) слотове със съответен интерфейс.
 • Добавена е регистрация на устройства в категории WDM Audio Capture за Windows 2000/XP/2003.
 • Поправено е отскачане на Quality до 100% в процеса на прихващане на носеща за front-end Intel CE6353.

NXP SAA713X:

 • Добавена е поддръжка на модел Behold TV H75
 • Поправен е малък „бъг”, възникващ при определени условия в x64 системи с многоядрени CPU.
 • Поправен е проблем при работа на ПДУ за модели 403FM (ПДУ не работи в предишната версия 5.2.1.0.)

NXP SAA7231:

 • Добавена е поддръжка на модели Behold TV A85/H85
 • Поправена е внезапна загуба на сигнал на входа на DVB-T front-end.
 • Поправено е внезапно периодично „люшкащо се” влошаване на DVB-T quality до нула.
 • Оптимизиран е процесът на сканиране за DVB-T носеща за прав и инверсен спектър.

Trident TM6010:

 • Добавена е поддръжка на модели Behold TV Wander Lite/Voyage Lite.
 • Поправено е изключване на декодера за ПДУ при случайно попадане на IR-команда в IR-приемник до зареждане на драйвера.
 • Поправен е малък „бъг”, възникващ при определени условия.

BeholdTV v.5.17

 • Реализирана е възможност за пълноценна едновременна работа в реално време на множество тунери Behold TV в компютърна конфигурация (независимо от възможностите за използване на плъгини в режим РІР) – едновременно изпълнение на няколко копия на приложението, отделно за всеки инсталиран ТВ-тунер. Поддържа се основен + 10 профила. За всеки профил се пазят отделни настройки - независимо от друг профил, както и независимо от основния профил. ;
 • EPG: Създадена e възможност EPG за ТВ-програми във формат JTV да се използва за DVB-T канали (по желание - като алтернатива на налични програми или в случай, че такива не се поддържат в даден транспортен поток)
 • Мултимедийно излъчване: Добавен е протокол RTP multicast за излъчване на MPEG TS/PS поток в IP-мрежа.
 • Добавена е настройка за наименование на сесии за SAP-оповестяване при излъчване в IP мрежа по протоколи UDP/RTP multicast, както и за наименования на сесии за протокол SHOUTcast.
 • Добавено е предаване на RDS-информация в качество на динамично заглавие при излъчване в IP мрежа по протокол SHOUTcast.
 • Добавена е поддръжка на модели Behold TV Wander/Voyage Lite, Behold TV A8/H8/A85/H85/H75.
 • Добавена е функция за задаване на режим за синхронизация на редове за ТВ-тунери на базата на чипсет Trident TM6010.
 • Изменен е външният вид на панелите с диалогови прозорци за настройки на ТВ/FM канали и A/V входове.
 • Оптимизиран е процесът за превключване между режими  DVB-T TV/Radio без преинициализация на DVB-T front-end.
 • Поправен е проблем с блокиране на поток при излъчване в мрежа по протоколи HTTP/SHOUTcast в случай на включване на клиент, за който не е възможно да се получи наименование на хост.
 • Поправен е проблем с превключване на DVB канали от поток H.264 с неизравнени PES заглавия.
 • Поправена е неработеща статистика DVB в главния панел след разгръщане на програмата от режим на очакване.
 • Поправено е появяване на звук при превключване DVB/Analog по време на изключен звук в програмата.
 • Поправено е пропадане на информация RDS след спиране на запис или излъчване в мрежа.
 • Поправена е работата на макрос %tvguide% при старт на запис от модула за планирани задачи.
 • Поправени са грешки в диалогови прозорци на модула за планирани задачи.
 • Фиксирани са други забелязани от потребителите проблеми. и много други ...

«16.07.2010» универсален драйвер за тунери Beholder версия 5.2.1.0.

 • Поради прекратена поддръжка на OS Windows 98SE и Windows MЕ от страна на Microsoft, поддръжката на тези версии се спира в новите версии на универсалния драйвер и основната програма Behold TV, считано от публикуването на тази забележка. При необходимост за тези ОС могат да се ползват драйвери и ПО от по-ранни версии, но следва да се има предвид, че не се поемат никакви гаранции за работоспособност по отношение на поддържани модели чипсети и RF тунери, фиксове, нововъведения и поправени евентуални грешки в следващи версии драйвери и ПО!!!
 • Добавен е модул BDA драйвер за чипсет NXP SAA7231 (i386/amd64).
 • Добавена е поддръжка на модели ТВ тунери Behold TV A8/H8 на базата на чипсет NXP SAA7231.
 • Добавена е поддръжка на модели ТВ тунери Behold TV A7/H7.
 • Обновен е микрокод ARPC, разширена е поддръжка на стандарт NEC IR.

NXP SAA7231:

 • Поправена е самопроизволна смяна на флаг за поле при пин RAW VBI.
 • Добавено е приемане на сигнал DVB-T/H при предаване в режим Spectral Inversion.
 • Поправено е зависване на DVB-T front-end при определени условия.

NXP SAA713X:

 • Подобрено е качеството на приемане на DVB-T сигнал за тунер Behold TV H6.
 • Добавена е поддръжка на ТВ тунери Behold TV 501/503FM.
 • Детайлизиран е показател DVB-T Quality за front-end  Intel CE6353 при модулация 64QAM.

Trident TM6010:

 • Добавено е задаване на режим за синхронизация на редове за VCR източник.
 • Детайлизиран е показател DVB-T Quality за front-end  Intel CE6353 при модулация 64QAM..


«23.12.2009» драйвер 5.1.3.0 и програмно осигуряване 5.10.

Драйвер v.5.1.3.0:

 • Във функциите на инсталатора е добавено възстановяване на премахнати разклонения на регистър COM в библиотеки DirectShow за 32-bit приложения в Windows Vista/Seven x64;
 • Подобрено е качеството на изображение в Windows 7 Media Center за аналогови тунери без вграден хардуерен енкодер;
 • Намален е интервал за обновяване на показател DVB Quality за front-end Intel CE6353.

NXP SAA713X:

 • Добавено е предварително изчистване на медиасемпли, носещи цифрови потоци (TS/PS).

Trident TM6010:

 • Поправено е ниско качество на автосканиране в Windows 7 Media Center;
 • Добавен е пин RAW VBI, заработи функция Телетекст в Windows 7 Media Center;
 • Добавено е задаване на A/V стандарти за Windows 7 Media Center.

 

BeholdTV v.5.10

 • Направено е възстановяване на иконка в tray след презареждане на Explorer.exe;
 • Направено е възстановяване на приложението от tray при опит за стартиране на втори екземпляр на приложението;
 • Изменена е схемата за достъпа към миксера за запис: превключване на линия на миксер за запис се изпълнява само непосредствено преди старт на запис и само за запис чрез звукова карта;
 • Добавен е избор на DVB аудио пътека от контекстното меню на видеопрозореца;
 • Добавено е задаване на Overlay Icon за Explorer в Windows 7;
 • Добавено е разпознаване на аудио пътеки във формат E-AC3 за DVB канали;
 • Добавена е статистика за видео- и аудио битрейт при запис на DVB поток във формат TS;
 • Реализирано е бързо динамично превключване между формати MPEG2/H.264, както и за MPA/AC3/EAC3/DTS/AAC при превключване на DVB канали с различни формати (само за декодери Microsoft и AC3filter);
 • Добавена е фонова проверка на DVB канали за изменения на канал на предаващата страна. При намиране на изменения се извежда оповестяване;
 • Добавено е изобразяване на видеозаставка при отсъствие на DVB сигнал;
 • Добавено е зареждане на A/V стандарти за модели Behold TV Wander/Voyage за коректна работа в Windows 7 Media Center;
 • Поправен е механизъм за съхранение на конфигурационни файлове. Запис на диск се осъществява само при наличие на изменения. Често изменящи се параметри се съхраняват в разклонение на HKCU регистъра;
 • Поправено е позициониране в режим таймшифт на пауза от ПДУ;
 • Поправено е отсъствие на някои достъпни MPEG2 и H.264 декодери в списъка (например DivX7 H.264);
 • Поправена е загуба на фокуса за прозорци при извеждане на прозрачно OSD под Vista/W7;
 • Поправена е грешка в библиотека BeholdRC.dll;
 • Поправена е грешка при последователно получаване на групи WM-съобщения чрез PostMessage;
 • Поправено е отсъствие на приложението в списък на прозорци при превключване с Win+Tab Flip 3D (когато не е изключен бутон в Explorer) под Vista/W7.


«29.09.2009» универсален драйвер 5.1.2.0.
«09.09.2009» драйвер 5.1.1.1 и програмно осигуряване 5.09:

 • Добавена e поддръжка на OS Windows 7;
 • Добавена e поддръжка на новите USB тунери Behold TV Wander/Voyage;
 • Добавена e поддръжка на обработка Surprise Removal (незабавно изваждане на устройства) за коректно завършване на приложението;
 • Добавена e поканално запазване в паметта на страници с Teletext;
 • Добавено е свързване на входни DVB-T антени (за модели с DUAI) към всеки DVB-T транспондер;
 • Добавена е функция за задаване и управление с глобални системни „горещи” клавиши;
 • Добавена е функция за нелинейна скала за главното ниво на сила на звук;
 • Добавена е настройка за размер на UDP пакет при излъчване в мрежа. Изменен е размерът на UDP пакет по подразбиране - не превишава размера на MTU 1492 bytes (PPPoE);
 • Добавена е поддръжка на интегриран MPEG1/2 енкодер Windows 7 за запис на видео/аудио, отделно за аудио, както и за функция таймшифт;
 • Изменен е интерфейсът на диалоговия прозорец за запис по метод InterVideo MPEG 1/2;
 • Добавена е възможност за избор на програмен MPEG енкодер за таймшифт в аналогов режим, както за для модели без хардуерен енкодер, така и с вграден апаратен енкодер;
 • Добавена е поддръжка на интегриран AAC декодер Windows 7 за DVB (поддържат се ADTS и LOAS/LATM синтаксис);
 • Добавена е подробна информация и статистика за елементарни A/V потоци в DVB режим. Поддържат се формати MPEG1/2, H.264, MPA, AC3, DTS, AAC ADTS и LOAS/LATM;
 • Добавена е функция за корекция на часовник за реално време от TS поток за възможност за продължително гледане на DVB канали (над денонощие без превключване). При това липсва дрифт на време и препълване на буфера на DVB демултиплексора;
 • Оптимизиран е алгоритъма на DVB демултиплексора при работа с "нечист" поток;
 • Поправена е работа на DVB в режим таймшифт за потоци H.264 HD 1080i с битрейт > 8 МBit/s;
 • Поправено е превключване на DVB стереоканал за формат PCM буфер IEEE_FLOAT под Vista/7;
 • Поправено е препълване на буфера на DVB демултиплексора при активен Teletext-поток с некоректна timebase;
 • Поправено е възможно пропадане на OSD c прозрачен фон под Windows Vista/7;
 • Поправено е разбиване на MPEG файлове на сегменти при запис с хардуерен енкодер за модел Behold TV X7;
 • Поправен е неработещ режим за честота на дискретизация 44.1 кHz при запис с хардуерен енкодер за модел Behold TV X7 (само от външен вход);
 • Поправено е извеждане на чрез DirectSound в режим Timeshift, в случай, ако необходимо устройство за извеждане на звук се различава от устройство за а извеждане по подразбиране;
 • Поправени са проблеми за извеждане на звук DirectSound (блокиране на сесия) под Windows Vista/7;
 • Поправено е пропадане на изображение (при определени условия) след спиране на запис под Windows Vista;
 • Поправена е грешка при разархивиране на ZIP архиви UNIX, съдържащи национални символи в имена на файлове;
 • Изменен е алгоритъм за формиране на резервно bak копие на конфигурационни файлове за предотвратяване на повреди при некоректно завършване на работа в Windows;
 • Отстранени са дребни недостатъци .

«13.02.2009» Firmware за ТВ-тунер Behold TV SOLO II - версия 090213.


«22.05.2008» Нови версии драйвер 5.0.5.0 и п.о. 5.05.
«25.12.2007» драйвер 5.0.3.0.
«20.12.2007» драйвер 5.0.2.0 и п.о. 5.02.
«23.11.2007» драйвер 5.0.1.0 и п.о. 5.01.


«24.01.2008» Firmware за ТВ-тунер Behold TV SOLO - версия 080122.
«25.09.2007» Firmware за ТВ-тунер Behold TV SOLO - версия 070924.
«14.06.2007» Firmware за ТВ-тунер Behold TV SOLO - версия 070614: Добавени са пет игри! За обновяване трябва да се използва и новата програма - версия 1.44.
«04.05.2007» Firmware за ТВ-тунер Behold TV SOLO - версия 070503.


«17.04.2007» драйвер 4.3.8.0 и п.о. 4.97.
«12.03.2007» драйвер 4.3.7.0 и п.о. 4.95.
«08.02.2007» драйвер 4.3.5.0 с поддръжка на ОС Windows Vista x64.
«01.02.2007» драйвер 4.3.0.0 с поддръжка на ОС Windows Vista.


«20.09.2006» Нови версии драйвери 4.1.6.0 за ОС с архитектура i386 и x64 и програмно осигуряване 4.86.
«11.07.2006» Нови драйвери за ОС MS Windows Vista Beta 2.
«27.06.2006» Нови версии драйвери 4.1.0.0 за ОС с архитектура i386 и x64.
«06.05.2006» Нови версии драйвери 4.0.0.0 за ОС с архитектура i386 и x64 и програмно осигуряване 4.80.
«27.03.2006» Нови версии драйвери 3.1.4.0 за ОС с архитектура i386 и x64.
«13.03.2006» Нови версии драйвери 3.1.3.0 за ОС с архитектура i386 и x64.
«02.03.2006» Нови версии драйвери 3.1.2.0 за ОС с архитектура i386 и x64 и програмно осигуряване 4.74.
«17.02.2006» Нови версии драйвери 3.1.0.0 за ОС с архитектура i386 и x64. Внимание при сваляне!

«13.02.2006» „...Стерео телевизия и нов модул за планирани задачи" - статия за новите възможности ТВ-тунери Beholder: на сайт Reviews.ru:
"…Компанията Beholder за пореден път успява да учудва с нетрадиционен подход към разработването на програмно осигуряване за своите ТВ-тунери. Докато други производители на тунери считат за нормално да се пуска банален софтуер, с който се изпълняват пет основни функции, Beholder продължава да радва със своите нови идеи и решения, които безусловно заслужават всякакви похвали и уважения."

«06.02.2006» Нови версии драйвери и програмно осигуряване с поддръжка на 64-битови операционни системи с архитектура AMD64/EMT64 (Windows XP Professional x64 Edition/Windows 2003 Server x64 Edition).«29.12.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.71.
«23.12.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.70 и драйвер версия 2.7.1.0.
«21.10.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.58.
«19.09.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.55.

«23.08.2005» Обзор на програмно осигуряване версия 4.52 на сайт Ferra.ru:
"Появяването на новата версия BeholdTV 4.52 стана още един значителен етап в развитието на програмното осигуряване за съвременните ТВ тунери Beholder с най-мощни хардуерени възможности, които с всяка нова версия стават все по-близки за потребителите."

«17.08.2005» Нови версии п.о. BeholdTV версия 4.52 и драйвер версия 2.6.9.5.

«27.07.2005» Новите възможности на програмното осигуряване за ТВ-тунери BeholdTV на сайт Reviews.ru:
"Често изучаваме програмното осигуряване на други ТВ-тунери, в това число и такива та добре известни производители. Като се пренебрегнат приликите на повечето тунери по отношение на изпълнение на основни  функции, при по-детайлно изучаване може с увереност да се твърди, че по  функционалност нито едно друго ПО не обхваща дори 20% от възможностите на програмата BeholdTV, което я прави най-добра на пазара."

«28.06.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.25.
«07.06.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.20 и драйвер версия 2.6.9.0.
«11.04.2005» Нова версия п.о. BeholdTV 4.10 и драйвер версия 2.6.8.0.
«01.04.2005» Нова версия драйвер и п.о. BeholdTV 4.0.

«17.01.2005» Обзор на възможностите на новата версия на програмното осигуряване BeholdTV v.3.0 с поддръжка на TimeShift на сайт Reviews.ru:
"В заключение... следва да се отбележи една важна особеност. Много често се среща ситуация, при която добър на пръв поглед продукт се превръща в безсмислено „желязо” заради ограничения и грешки в програмното осигуряване. Това не засяга ТВ-тунерите BeholdTV и всички нови възможности са достъпни както за в новите, така и за предишни модели..."


«24.12.2004» Обзор на п.о. BeholdTV v.3.0 с поддръжка на TimeShift на сайт HardwarePortal.ru:
"Реализацията на „изместване по време” както обикновено е на най-високо ниво: може да се настройва качество за запис в зависимост от производителността на компютъра, да се управлява времевата скала, лесно да се включва и изключва „изместване по време”. По спомени ТВ-тунерите Beholder са първи подобни продукти, които от момента на първо пускане успяха значително да увеличат своята функционалност изключително за сметка на програмното осигуряване за по-малко от една година... Трудно е да се предполага какво ще има в следващите версии на програмното осигуряване Behold TV, но със сигурност специалистите от Beholder ще намерят с какво да изненадат..."

«09.12.2004» Обзор на новите възможности на п.о. BeholdTV с функция TimeShift и система от плъгини на сайт Ferra.ru:
"…допълненията са достатъчно много, от което може да се направи извод, че разработчиците от на Behold TV не стоят на едно място и се стремят да го направят още по-добро, което им се отдава. Собствениците на тунери Behold TV наистина са късметлии, които купувайки веднъж ТВ тунер получават наистина «живо» устройство, което благодарение на  разработчиците има голям, отворен за надграждане потенциал."

«06.12.2004» Обновяване на п.о. Behold TV. Тунерите вече поддържат режим «Таймшифт» както при гледане на TV, така и при слушане на радио. Също така е попълнен списъкът на Windows-съобщения, с помощта на които може да се управлява приложението Behold TV, което е особено интересно за автори и разработчици на плъгини за Behold TV.

«05.11.2004» Обновяване на п.о. Behold TV до версия 2.15.
«13.09.2004» Нова версия на п.о. Behold TV 2.10.
«02.09.2004» Обновени драйвери версия 2.3.2.0.
«11.08.2004» Поредно обновяване на п.о. Behold TV:
Този път измененията в програмата са повече от сериозни! Считано от версия 2.00. приложението Behold TV ще се развива по пътя на усъвършенстване на създадената от Beholder система от плъгини, в рамките на която функционалните възможности на програмата ще могат да се надграждат чрез включване на допълнителни модули, които могат да се свалят и инсталират от раздел «Download» на сайта.

«19.07.2004» Поредно обновяване на програмното осигуряване (съкр. п.о.) BeholdTV 1.02.

«09.06.2004» Обновена версия на п. о. BeholdTV v.1.01 за тунери Behold TV 403 FM и Behold TV 401.

 

 


Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder © Beholder-europe «Общи условия»