Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти Behold TV - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


Програма на телевизиите
BPP_LogoKiller


- Плъгинът позволява да се скрие или да се направи по-незабележим на екрана всякакъв логотип (лого), в произволен (избран) телевизионен канал.

BPP_LogoKiller е особено полезен при запис от ефир, с което се придава на записа индивидуален и по-професионален вид

Чрез плъгина се ретушира отделена с помощта на маска област от екрана, като я запълва с цветве на пиксели, взети от границите на маската. По подразбиране маската има правоъгълна форма с променливи размери от 4х4 пиксела до размер на цял кадър.

Област, която се заема логотип може да се ограничи по-прецизно, като се зареди т.н. „маска на логотип”. Маската трябва да се съхранява в .BMP файл и сама по себе си представлява силует на логотип, запълнен с еднороден цвят. В плъгина този цвят се избира като цвят на маската. Такава маска може да се направи например с помощта на плъгин BPP_LogoExtractor.

BPP_LogoKiller позволява да се използват като маски шаблони на логотипи, създадени за друг плъгинBPP_LogoDetector. В шаблоните за детектор на логотипи с прозрачен цвят се запълва всичко освен логотипа, докато за BPP_LogoKiller е необходимо обратното – да се запълни само логотипът.

  Настройки:

 • Група за «Обработка на маски, фон, граници и прозрачност»:

  «Цвет маски»~«Цвят на маска» - избор на цвят за маска

  «Инверсия маски»~«Инвертиране на маска» позволява да се извърши тази процедура лесно, като не се прибягва до обработка с помощта на други графични редактори.

  Тъй като обикновено не може да се изготви маска, която да закрива напълно целия логотип с точност до пиксел, границите на налична маска могат изкуствено да се разтегнат по хоризонтал и вертикал, като се използват бутоните за изменение на размери на правоъгълната маска:

  С настройки «Показать маску»~«Показване на маска» и «Прозрачность» маската се прави видима и се задава степен на прозрачност на същата за удобство при настройка на плъгина.

  При затваряне на диалоговия прозорец за настройки на плъгина маската се скрива автоматично.

   

  Настройки «Размытие фона»~«Размиване на фон» и «Размытие границ»~«Размиване на граници» позволяват допълнително да се изгладят резултатите от работата на плъгина, като се направят границите и фон на ретуш по-слабо контрастни.


  За плъгина»~«About» - прозорец с информация за текущо инсталирана версия.

Хронология:

Версия
Описание
Release
Download links
1.00
Първа версия на плъгина.

18.09.2007

 

1.01
Реализирано е съхранение на настройки в Windows 7

15.09.2009

 
1.02
Добавена e поддръжка за едновременна работа в няколко копия (instance~s) на Behold TV.
01.03.2011

«Обратно към списъка« »»


Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder «Общи условия»