Начало
Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата
Уважаеми партньори!
Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти на Beholder - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


EPG / JTV справочник - програми на ефирни и кабелни телевизииПоддръжка на телевизионни програми (EPG)

Новини:


«01.Х.2013» Във връзка с пускането на нови ефирни канали bTV Lady+1, Diema Family+1 и Ring TV+1 (излъчват се с 1 час закъснение спрямо предаването "на живо" по кабелни/сателитни мрежи), програмите на тези канали в ТВ сервис Beholder Europe са актуализирани с изместване по време +1 час. За синхронизиране на ЕPG за тези канали без допълнителни настройки в Behold TV и/или в самостоятелната програма ListTV могат да се използват съответните файлове с разширения .ndx и .pdt - bTV_Lady_1.ndx / Diema_Family_1.ndx / Ring.bg._1.

Напомняме, че настройки за изместване по време могат да бъдат извършвани и в модул "Програма с предавания" в софтуерния комплекс Behold TV.

 

«01.VIII.2012» NEW! Раздел JTVsoftware - алтернативни възможности за работа с ТВ-програми


«18.I.2011» Ресурси: TV сервис «Beholder-Europe»:

 

«Beholder-Europe» организира собствен ТВ-сервис за некомерсиално разпространение на програми (EPG) на ефирни и кабелни телевизии в България.

Базата данни (БД) във формати .JTV и .txt е предназначена за работа с:

 • Модул «Програма с ТВ-предавания» в Behold TV;
 • Scheduler взаимодействие с Модул «Планирани задачи» в Behold TV;
 • Автоматично (ръчно*) зареждане на БД с помощта на модул «Агент Behold TV»
 • Съвместима e с модул MDM TVGuide Updater в комплекта на FLY2000TV
 • Може да се използва като ресурсен източник за зареждане на данни в ListTV

В архивирания ресурсен файл се съдържат и се актуализират* ТВ-програми за над 100 популярни български и чужди телевизионни канали, които се разпространяват от ефирни и кабелни оператори в България. Актуализация на седмични програми се извършва (по възможност) в събота. В перспектива се предвижда и ежедневно обновяване на програми с дневна продължителност.

Базата данни се разпространява безплатно (freeware) и без комерсиални цели*. Като основен източник при обработката на данни за изходен формат JTV засега се използва интернет-ресурс от dir.bg като утвърден, сериозен и популярен сайт, в който се поддържа достатъчно богата, добре структурирана и представена информация. При преработката във формат JTV така публикувани програми на съответните телевизионни канали не се редактират, респ. не се поема отговорност за неточности, грешки или промени в програмите на телевизионните канали!

В състава на софтуерния комплекс Behold TV зареждане на БД се извършва посредством модул «Agent Behold TV». Актуализиране, настройки (свързване на канали с данни в базата JTV) и преглед на програми (общо, по канали, по дни) се извършва в модул «Програма на телевизиите», който е достъпен от основното меню за управление на Behold TV.

 

Процесът може да бъде извършван автоматизирано или ръчно, в зависимост от избрани «Настройки» в едноименната секция на модула.

 • За използване на нашия седмичен сервис ресурсният файл на «Beholder-Europe» се изготвя във формат JTV.ZIP. За зареждане чрез «Agent» в секция «ТВ програма» - група «Настройки на URL» на модула трябва да бъде въведен URL: http://beholder-europe.com/JTV/JTV.ZIP.
 • При започване на поддръжка на ежедневен сервис ресурсният файл на «Beholder-Europe» ще се изготвя във формат JTV<ddmmyyyy>.ZIP, където <ddmmyyyy> е стринг за дата (например за четвъртък, 20.12.2012 г. ресурсният файл ще бъде JTV20122012.ZIP), респ. за зареждане трябва да се използва маска за разпознаване на дата <ddmmyyyy> - в група «Настройки на URL» на модула трябва да бъде въведен URL: http://www.beholder-europe.com/JTV/JTV<ddmmyyyy>.ZIP.

НОВО! Към момента на стартиране на услугата в състава на транспортните потоци на ефирните цифрови DVB-T канали в района на София нямаше EPG-сервиси. В Behold TV – от версия 5.17 е реализирана възможност БД във формат .JTV да може да се използва за/вместо EPG за цифрови DVB-T канали! По-подробна информация може да бъде намерена в помощните материали - HELP за Behold TV, Agent BTV и EPG, които се актуализират на страницата за поддръжка.

Забележки:
1. При желание за включване на други български и/или чужди канали може да се свържете с пас по най-удобен начин от посочените тук. Задължително условие е да бъде посочен достоверен източник на безплатна информация, евентуално (ако става въпрос за чуждестранни телевизии в други държави) – стъпка за изместване по време спрямо българския часови пояс.
2. За регистрирани потребители е възможно разпращане на актуализации под формата на абонамент за електронен обмен на данни. Условията за такъв вид услуги се изпращат при първа заявка.

3. * Важно! Изготвянето и разпространението на EPG ТВ-програми не влиза в обхвата на основните приоритети на Beholder-Europe. Доколкото това се прави като допълнителна услуга, напълно безплатно и на доброволни начала за улеснение на потребителите на Behold TV, поради различни причини е възможно да има закъснения или сривове в актуализациите. Забележки по такива поводи не се разглеждат като основателни претенции по отношение на продуктите на Beholder!

Коментари, предложения, похвали или оплаквания могат да бъдат оставяни в специализираната тема от нашия Форум **.


- РЕСУРСИ:

ЕPG-файл във формат .JTV със седмични програми за над 100 канала от разпространявани в България телевизии за обновяване чрез Agent BTV може да бъде свален от:

Основен сървър
Алтернативен сървър
JTV.ZIP

Допълнение:

 • Помощна информация (тематично обособена част от цялостния Help) за функции и настройки на модул «Агент Behold TV» и «EPG Програма с ТВ-предавания»: TVguideAgentBTV.chm
 • Още информация за работа с ТВ-предавания в основното приложение Behold TV, настройки за «Агент Behold TV» и отговори на други въпроси могат да бъдат намерени в специализирания раздел «ТВ Програма» на нашия форум и страница «Поддръжка» - «Често задавани въпроси»
 • В съответни теми на форума се предвижда да се актуализира информация за

- характеристики и структура на формат .jtv - възможности за самостоятелно изготвяне на БД по индивидуални предпочитания;

- възможности за използване на нашата БД JTV с други софтуерни продукти;

- полезни връзки, различни материали на български език (ресурсни файлове за български интерфейс; помощна информация/Help-файлове; ръководства за инсталиране, настройки, работа...) и друга тематично свързана информация.


 

Специални благодарности към с нашия скромен принос към програмата:

 • Пълно описание, инструкция за работа и помощна информация на български език
 • Актуализация на български интерфейс © Ч. Делчев'2010,

които могат да бъдат свалени от раздел

 • «08.08.2013» Допълнение: За съжаление, всички опити за установяване на контакт с разработчика на ListTV по отношение някои предложения за актуализации останаха безрезултатни. Предвид възможността сайтът да бъде спрян, сме запазили инсталационен пакет на програмата, който е допълнен с български езиков ресурсен файл и описание във формат PDF. Архивът може да бъде свален от раздел «Download». Програмата е тествана и работи под Windows 7, предстои да бъде пробвана под Windows 8.

  Ресурсен файл за зареждане на седмични ТВ програми в ListTV с настройки базата на "Городской Кот" (пълно описание е поместено в раздел F.A.Q. - "Често задавани въпроси" към ListTV) може да бъде свален от
  Основен сървър
  Алтернативен сървър
  TxtRes.zip
  Файлът е архивиран във формат .zip - да не се забрави да бъде разархивиран преди да се прави опит за работа със същия :)))

 


 

NEW! Раздел JTVsoftware - още помощна информация на български език: алтернативни възможности за работа с ТВ-програми, "домашна работа" с ListTV, конвертиране от HTML в JTV / ТХТ, други:

 • ListTV - пример за самостоятелно изготвяне на ресурсен източвик [pdf]
 • tv2jtv - описание на български език [pdf]
 • TVView - преглед на TV програми във формат JTV [pdf]

Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията © Beholder © Beholder Europe «Общи условия»