Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти Behold TV - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел "ПРОДАЖБИ"


Програма на телевизиите
BPP_25Frame


Плъгинът илюстрира възможностите на тунера за реализация и практическо приложение на ефекта на 25-я кадър” за изучаване на чужди езици.

Реализирана е методика, която на теория трябва да помага за бързо запомняне и попълване на речников фонд за всеки чужд език, за който е наличен файл-речник във формат .DIC - по време на гледане на гледане веднъж на секунда в избрана област на екрана може да се види дума или фраза с превод. Този метод се различава от всички аналогични подобни по това, че се използва истински 25-и кадър, който съществува във видеопоток при обикновени телевизионни програми.

 

Възможно е ефектът на 25-я кадър да разочарова някои потребители. Съществува мнение, че 25-ят кадър е абсолютно незабележим за възприемане и е способен да оказва известно влияние върху човешкото подсъзнание. Това не е точно така. Ако по отношение на влияние върху подсъзнанието въпросът засега остава спорен, то по отношение на «прозрачността» на 25-я кадър илюзии не би трябвало да възникват. Доказателство за това е този плъгин. Нещо повече, за да бъде направен 25-ят кадър по-малко натрапчив, в плъгина са използвани ред нестандартни решения.

 

Трудно е да се каже в каква степен влияят технологиите на 25-я кадър. Има много публикации - както потвърждаващи, така и опровергаващи общоизвестните теории. С помощта на този плъгин всеки потребител индивидуално може да изпробва ефекта и да направи съответни изводи за себе си.

 Настройки:
 • За да могат да бъдат извеждани думи на екран на два реда, между тях трябва да има разделител с конструкция « - ».

 • Група «Словарь»~«Речник»:

  «Встроенный»~«Вграден» Плъгинът включва вграден, щателно проверен англо-руски речник с 8000 думи и 15000 значения.

  «Альтернативный»~«Алтернативен» Плъгинът позволява да се включват всякакви външни речници, които са базирани на следния формат:

  ... Дума1 – Превод1;
  ... Дума 2 – Превод2, Превод3;
  ... ... ... ... ... ... ... ...

  Добавяне, поправяне или премахване на думи от използвания речник може да се прави непосредствено в прозореца за настройки на плъгина. Преди попълване и редактиране на речник е необходимо да се създаде файл с разширение .dic и да бъде избран като алтернативен речник в плъгина. Създаден по този начин речник се съхранява на диска при изход от приложението. Вграденият по подразбиране речник не подлежи на редактиране и изменения.

 • Група «Текст» - избор на

  - шрифт,

  - цвят за текст,

  - цвят за фон,

  степен на прозрачност ва дума във видеопрозореца.  

 • Група «Положение» - Положението на текст върху екрана от своя страна може да бъде зададено произволно или дори на случаен принцип. Опции - задаване на позиция:

  - по избор за показване на дума във видеопрозореца, или

  по случаен принцип.  

 • Група «Фон» - Прозрачност, цвят на извеждания текст и фон се подбират по собствено желание. По подразбиране с фон се запълва само област на екрана непосредствено под текста. Въпреки това плъгинът позволява запълване на целия екран с цвета на фона или обратното – да се извежда текст върху прозрачен фон.

 • Група «Время / Частота показов»~«Време / Честота на показване»:

  Информацията може да се извежда на екран не само с честотата на 25-я кадър. Периодичност на извеждане може да се настройва и изменя в границите от всеки 1-ви до всеки 200 кадъра, т.е. от 25 пъти в секунда до веднъж на 8 секунди. Освен това, честотата на показване може да бъде случайна.

  За задаване на този параметър в плъгина са предвидени две полета. Например, ако в тези полета се зададат стойности 5 и 50, извеждане на екран ще се извършва през случайни интервали от време, но не по-често от всеки пети кадър и не по-рядко от всеки 50-и кадър.

  Същото се отнася и за времето на показване, което може да варира в интервал от един до 100 кадъра, както и на случаен принцип.

 • Група «Перебор слов»~«Извеждане на съдържание на речник» - по избор може да бъде в

  прав, обратен азбучен ред или в случаен ред.

  С двоен клик по ред в списъка се стартира сканиране на речника от посоченото място.

Плъгинът работи във формати YUY2 и RGB24.

~


Внимание За инициализация на плъгина при старт на приложението е необходимо допълнително време. Ако плъгинът не се използва (често), е по-добре да бъде премахнат от списъка! (вж. «Общи забележки» за работа с плъгини)

Хронология:

Версия
Описание
Release
Download links
1.01
Първа версия на плъгина.
   
1.02
Добавено е автоматично съхранение на настройки отделно за всеки потребителски профил.
25.12.2007
 
1.02
Реализирано е съхранение на настройки в Windows 7
15.09.2009
 
1.04
Добавена e поддръжка за едновременна работа в няколко копия (instance~s) на Behold TV.
01.03.2011

«Обратно към списъка« »»Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder & «Общи условия»