Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти Behold TV - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


Програма на телевизиите
BPP_MyLogo


- Предназначен е за наслагване, подмяна или вграждане на произволно избрано (или собствено) лого върху видеоред при програмен запис във файл или видеоизлъчване в мрежа, като предварително се маскира логотип на ТВ-канал с BPP_LogoKiller.

Логотип може да бъде с произволен размер и да се разполага във всяка част на екрана.

Плъгинът поддържа качване на графични изображения във формати BMP, JPG, GIF, EMF, WMF, TIFF, PNG, ICO като логотипи, в т.ч. и с прозрачен фон.

(За ОС Win98/ME/2000 е достъпно качване на логотипи само във формат BMP)

Избрано лого може да се избира както индивидуален логотип както за всеки отделен каналНастройка по каналам»), така и да се зададе еднакво лого за всички канали.

  • BPP_MyLogo поддържа вграждане на анимирани логотипи във формат GIF, включително върху прозрачен фон.
  • При вграждане на статичен логотип е по-добре да се използва файл във формат PNG. Този формат позволява да се съхраняват изображения от алфа-канал. За разлика от формати GIF и ICO, при които може да се избере само един цвят, който при изрисуване на логотип ще се счита напълно прозрачен, алфа-каналът позволява да се зададе степен на прозрачност индивидуално за всеки пиксел
  • С регулируема настройка «Прозрачность» се задава степен на прозрачност на логотип като цяло, в допълнение към това, което може да бъде указано в графичния файл.

 

Ако във файлове GIF и ICO не е указан прозрачен цвят, както и ако картината например е във формат BMP и е необходимо да се направят някакви нейни участъци невидими, прозрачен цвят може да се зададе непосредствено в плъгина. За това е необходимо да се включи съответната опция

«Прозрачный цвет»~«Прозрачен цвят».

Прозрачен цвят може да се зададе както явно, така и автоматично, като се избере в качество на прозрачен цвят левият горен пиксел на картината.

Логотип може да има произволни размери и да бъде мащабиран по желание от нула до размер на пълен екран. Въпреки това, не си струва увлечението да се зареждат като логотипи фотографии или графики с голям размер, т.к. при превключване на канали зареждането на големи файлове (напр. във формат .jpg) може да отнеме продължително време. При подготовка на логотип е желателно да се подбира неговия размер спрямо максималния размер на кадър – 768х576.

При изменение на формат на поток (размер на кадър при запис), логотипът съхранява своите размери спрямо широчината и височината на видеопрозореца въз основа на разчет 4:3 на неговия аспект.

«Показать логотип»~«Показване на логотип» - Ако не се използва за някой канал, логотип може да не се извежда на екрана или напълно да бъде изключено зареждане на логотип за съответния канал. 

Забележка:

За едновременно извеждане на два и повече логотипа на екрана е необходимо в директория ...\Plugins да се създадат няколко копия на плъгина BPP_MyLogo, като се переименува изходния файл BPP_MyLogo.dll например по следния начин:

BPP_MyLogo_1.dll

BPP_MyLogo_2.dll

BPP_MyLogo_3.dll

…………………….

Впоследствие всяко копие на плъгина може да бъде избирано в списъка с плъгини за гледане или запис и отделно да се настрои за съответно лого.


За плъгина»~«About»~ прозорец с информация за текущо инсталирана версия.

Хронология:

Версия
Описание
Release
Download links
1.00
Първа версия на плъгина.
   
1.01
Отстранена е зависимост при позициониране на логотипи при едновременно отворени прозорци за настройки на няколко екземпляра на плъгина.
 

 

1.02
Реализирано е съхранение на настройки в Windows 7
15.09.2009

 

1.03
Добавена e поддръжка за едновременна работа в няколко копия (instance~s) на Behold TV.
01.03.2011

BPP_MyLogo_v103.zip (64 kb)

 


«Обратно към списъка« »»
Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder «Общи условия»