Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти Behold TV - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


Програма на телевизиите
BPP_Gamma


- Плъгинът може да се използва за фина настройка на гами независимо от настройките на монитора, което в определени случаи е много полезно.


BPP_Gamma позволява да се регулира гама индивидуално за всеки RGB канал на изображение и индивидуално за произволен TV-канал. На пръв поглед може да изглежда, че регулиране на гама работи аналогично на донастройка на яркост на изображение, но това не е съвсем така. От скрийншота се вижда, че при подадени от генератор изпитателни сигнали с градиентно запълване по три RGB канала характеристиката на АЦП на тунера на практика е линейна, което се доказва от правата на графиката за разпределение на яркост по оста Х.

Въпреки това може да изглежда, че в изображението все пак преобладават тъмни тонове. На практика такива тонове действително понякога може да има при излъчване на някои (особено при стари) филми. Инстинктивна реакция при това е желание да се увеличи яркостта на изображението. Това може да се направи и от стандартните настройки на тунера:

Картината действително става по-ярка и тъмните тонове са по-малко, но от изображението изчезва черният цвят, а най-лошото е, че ярките полутонове се насищат, което в реален кадър ще доведе до преосветяване и загуба на детайлизация на осветени участъци в изображението.

За да не бъде допуснато това, съществува донастройка на още един параметър на изображение – гама (Gamma).

При корекция на гама черните участъци на изображението остават черни, светлите – светли, а междинните стойности на компонентите на цветовете се изменят в логаритмична зависимост.

Точно в такива случаи BPP_Gamma позволява да се настрои гама отделно за всеки от RGB-канали на изображение, както и индивидуално за който и да е TV-канал.

Независимо от това, че гама се донастройва на базата на стойности RGB, плъгинът работи не само във формат RGB24, но и във формат YUY2. Все пак това изисква допълнителни изчислителни ресурси на процесора:

  • Корекция на гама във формат YUY2 заема средно 20% процесорно време (за кадър с размер 768х576). За сравнение -
  • при формат RGB24 допълнителното натоварване на CPU съставлява само 4~5%.

~


За плъгина»~«About»~ прозорец с информация за текущо инсталирана версия.

Хронология:

Версия
Описание
Release
Download links
1.00
Добавена е възможност за задаване на комбинации от "горещи" клавиши.
   
1.01

Добавено е автоматично съхранение на настройки отделно за всеки потребителски профил.

   
1.02
Реализирано е съхранение на настройки в Windows 7
   
1.03
Добавена e поддръжка за едновременна работа в няколко копия (instance~s) на Behold TV.
01.03.2011

«Обратно към списъка« »»


Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder «Общи условия»