Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти Behold TV - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите дилъри ще се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»


Програма на телевизиите
BPP_Scaler


- Плъгин за мащабиране и позициониране на кадър при запис

(вж. също така използване при гледане и мащабиране на кадър).

диалогов прозорец за настройки на плъгина :

Със средствата на плъгина могат да се отстраняват ефекти ( дефекти) по краищата на кадър чрез разтягане и позициониране на кадър, без да се прибягва до стандартни процедури за отсечка по границите на кадър с последващо възстановяване на размери до изходни такива.

При използване на плъгина трябва да се помни, че:

~изместване на интерлейсен кадър с нечетно количество редове по вертикал

е еквивалентно на ~

~смяна на ред на последователност на полета във видеоред.

Аналогична ситуация, но не с цял кадър, а с групи редове се получава при мащабиране на кадър по вертикал. Ако такъв видеоред се пусне през някои типове деинтерлейс филтри, то освен трептене на изображение в динамични сцени, на екран може да се наблюдава подобна на следната картина:

Поради това преди мащабиране интерлейсен кадър трябва да бъде обработен предварително с деинтерлейс филтър. Ако все пак се налага да се съхрани интерлейсна структура на кадър, то всички операции с позициониране и мащабиране с плъгина трябва да се извършват при включена настройка «Масштабирование по полям»~«Мащабиране по полета».

«Мащабиране по полета» е универсална настройка, която работи еднакво добре както с прогресивен, така и с интерлейсен кадър. Въпреки това тази настройка може да внася някои изкривявания във вид загуба на острота по вертикал и раздвояване на дребни елементи от изображението. Поради това, ако видеоред е видимо прогресивен, тази настройка е по-добре да бъде изключена.

Деинтерлейсинг и мащабиране по полета се изключват автоматично при разделителна способност под 288 линии по вертикал.  

Предвид описаното по-горе, плъгин BPP_Scaler може да се използва не само при запис, но и при гледане, но мащабиране и позициониране на кадър при използване на апаратни средства на видеокартата, каквото е реализирано непосредствено в програмата Behold TV е лишено от посочените недостатъци.


«За плъгина» «About» - прозорец с информация за текущо инсталирана версия.

Хронология:

Версия
Описание
Release
Download links
1.00
Първа версия на плъгина.
15.04.2008
 
1.01
Реализирано е съхранение на настройки в Windows 7
16.09.2009
 
1.02
Добавена e поддръжка за едновременна работа в няколко копия (instance~s) на Behold TV.
01.03.2011

«Обратно към списъка« »»Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията. © Beholder «Общи условия»