Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Уважаеми посетители!

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти на Beholder - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите партньори се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»EPG / JTV справочник с програми на ефирни и кабелни телевизии
Често задавани въпроси (F.A.Q.): Timeshift


В следващите раздели е представена актуализирана информация, публикувана в предишни версии на оригинални HELP-файлове, преведена на български език и допълнена с въпроси/отговори от официалния сайт.

Съдържанието е достъпно също така за сваляне като of-line помощна информация на български език тип .chm справочник: download FAQ.chm [BG]

Основни тематични раздели:

Раздел "Timeshift":

Въпроси от предишни Help-версии:

Допълнение от форума:

 

  • Не може да се стартира режим «Таймшифт»

«Таймшифт» в Behold TV работи само при инсталирани кодеци Inter Video MPEG от CD «Inter Video WinDVD Creator», който е приложен в комплекта на тунера.

Проверка дали в системата има коректно инсталирани MPEG кодеци може да се направи в раздел «Настройки» на «Таймшифт», поле «Статус за готовност на режим Таймшифт».

«Таймшифт» също така може да не работи поради конфликти между различни версии на Inter Video кодеци, които понякога се включват в състава на някои разпространявани кодек-пакети. Статусът за готовност не е в състояние да проследи за наличие на такива конфликти.

В случая помага деинсталиране на външни кодек-пакети и преинсталиране на програма Inter Video WinDVD Creator.

 

  • При работа в режим «Таймшифт» се чуват два звукови канала с изместване по време един спрямо друг

При работа с «Таймшифт» Behold TV изключва основния канал за работа с аудиокартата (за да не се чува звук от предаването в реално време) и извежда звук от записвания файл.

Ако се чуват два аудио канала по описания начин, това означава, че в настройки «Аудио» са неправилно избрани «Миксер за възпроизвеждане» или «Линия за управление на звук» с които работи тунерът, или са включени едновременно два аудиокабела – вътрешен и външен:

- Да се проверят настройките и да се изключи единият кабел.

Въпроси от предишни Help-версии:

  • При включване на режим «Таймшифт» звукът изчезва

Проблемът се наблюдава при звукови карти Creative Labs Audigy, Audigy II и SB16.

При работа с «Таймшифт» програмата изключва основния канал за работа с аудио картата (за да не се чува звук от предаването в реално време) и извежда звук от записвания файл.

Драйвери Creative Labs съдържат грешка, в резултат на която при опит да се изключи канал за възпроизвеждане се изключва и запис от този канал.

При никои други известни звукови карти и аудио кодеци досега не са регистрирани такива грешки. Creative Labs са уведомени за тази грешка, но до момента същата не е отстранена.

В новите версии на Behold TV тази грешка е „заобиколена”, но понякога се случва да възникне. Проблемът не може да бъде решен елементарно.

 

Допълнения и свързани теми от форума

Забележка: някои отговори и реплики/дискусии са редактирани и са представени със съкращения, като са "спестени" пълнеж от реплики или емоционални "изблици" и са оставени основните моменти, соито имат отношение по тематиката. При всички случаи се посочват линкове към съответните източници в оригиналния форум. Внимание! Въпреки, че тематиката "битува" в официалния форум, същата не е публикувана в официалния раздел "Често задавани въпроси", респ. ползването на каквито и да са препоръки/съвети и/или препратки/файлове и пр. е изцяло по собствена преценка, за сметка и риск на потребителите!!!

  • Добавено от: f2065 [ 14 дек 2013] Тема: Работа на режим «Таймшифт»...

Таймшифт за съхранение на видео неизвестно защо използва само MPEG2. Но MPEG2 е лицензиран кодек и Beholder се съобразява с това. В резултат има ред особености...

Пълен превод е публикуван в раздел "Допълнения - теми от официалния форум"


» Към оригиналния Форум.[RU] »

 

Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията © Beholder © Beholder Europe «Общи условия»