Новини Продукти Продажби Поддръжка Форум Преса За фирмата

Уважаеми посетители!

Ако желаете да популяризирате своята дейност, като разширите асортимента с висококачествените продукти на Beholder - изпратете ни анотация за вашия сайт/магазин. Информация за нашите партньори се актуализира в раздел «ПРОДАЖБИ»EPG / JTV справочник с програми на ефирни и кабелни телевизии
Често задавани въпроси (F.A.Q.): Системни съобщения


В следващите раздели е представена актуализирана информация, публикувана в предишни версии на оригинални HELP-файлове, преведена на български език и допълнена с въпроси/отговори от официалния сайт.

Съдържанието е достъпно също така за сваляне като of-line помощна информация на български език тип .chm справочник: download FAQ.chm [BG]

Основни тематични раздели:

Раздел "Системни съобщения":

 

  • "WDM устройство видеозахвата не обнаружено (WDM устройство за видеозапис не е намерено)! "

В операционната система не е инсталиран драйвер за тунера.

За инсталиране на драйвер може да се ползва CD от комплекта на тунера или да се свали драйвер от фирмения web-сайт, след което се изпълнява стандартен процес по инсталация (в зависимост от ОС) или с помощта на инсталатора (файл Install.exe) в пакета на драйвера.

Трябва да се има предвид, че новите версии на софтуера могат да не работят със стари драйвери и обратно.

Препоръчва се да се инсталират обновени версии както за драйвер, така и за програмата.

 

  • "Cannot render stream to Pin Preview"

Такова съобщение се извежда от DirectX, когато не може да се предаде видеопоток за изображение към видеокартата.

В частност това съобщение може да се появява при опит за пускане на тунер от отдалечен компютър в случай, че в програмата Behold TV е настроено извеждане на видео чрез апаратен овърлей на видеокартата, който за отдалечен терминал е недостъпен.

Да се опита да се зададе друг тип за извеждане на видео в настройки «Видео» на тунера. Да се провери дали е напълно включено апаратно ускорение настройките на видеоадаптера. За целта се влиза в меню «Диагностика»~«Troubleshooting» на допълнителните настройки на видеоадаптера и се задава апаратно ускорение на максимум. Също така да се стартира инструмент dxdiag.exe (бутон «Start»Run...dxdiag.exe) и да се провери дали в настройки «Дисплей» на този инструмент е напълно включено апаратно ускорение DirectDraw и Direct3D. Да се преинсталира или обнови драйвер за видеокартата и DirectX.

Отказ на DirectX да работи с драйвер на видеокартата може да бъде следствие от повреда или подмяна на неработеща или остаряла версия на системна библиотека quartz.dll. В този случай може да се опита да се възстанови библиотеката, като се изпълни команда regsvr32 quartz.dll. В този случай обаче, трябва да е сигурно, че някакъв страничен софтуер (кодек-пакети и пр.) не е подменил системния файл quartz.dll.

 

  • "Cannot render stream on IVideo Compress filter"

В системата отсъстват компоненти на InterVideo MPEG енкодер.

InterVideo MPEG енкодер/декодер се регистрира в системата при инсталиране на програма WinDVD Creator от втория CD, включен в комплекта на тунера.

 

  • "Cannot render videostream on Smart Tee!"

Smart Tee е компонент на DirectX, който при запис отговаря за разделяне на видеопоток на две части – за запис и за гледане.

Ако конкретната операционна система е с интегриран интерфейс Windows Media Center, да се отвори списъкът със стартирани сервиси на Windows и да се намери Media Center Receiver сервис (ehRecvr). За същия да се избере ръчен режим за стартиране и този сервис да бъде спрян.

Това е сервис на WMC, който се опитва да работи с тунера и блокира достъпа до фирменото програмно осигуряване.

 

  • "Cannot render Audio stream"

Такова съобщение може да се извежда в случай, че за работа със звук в програмата Behold TV е избрано аудиоустройство, което не е предназначено за такива цели (Bluetooth, гласов модем и пр.).

Да се стартира се инструмент Behold TV config от групата програми «Behold TV» и да се избере като миксер за възпроизвеждане и запис звукова карта, към която е включен тунерът.


» Към оригиналния Форум.[RU] »

 

Използване на информационно съдържание от сайта/препратки (цели материали или части от тях) се допуска само след съгласуване с авторите/редакцията © Beholder © Beholder Europe «Общи условия»